Yüksekova'da Siki Denetim

Hakkari’nin Yüksekova Belediyesi Zabita Müdürlügü, Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ile Ilçe Emniyet Müdürlügü ekiplerinin katilimiyla, ilçede faaliyet gösteren yerel ve zincir marketlerde denetim yapildi.

Yüksekova'da Siki Denetim
Denetimlerde market raflarindaki gidalarin son kullanma tarihleri ile raf ve kasa fiyatlari arasindaki uyum kontrol edildi. Insan sagligi için alanda olduklarini ifade eden Gida Mühendisi Burcu Atalay, “Tarim, emniyet ve zabita ekipleri olarak zincir ve yerel marketleri gezerek son kullanma tarihi geçmis ürünlere yönelik denetim yaptik. Özellikle mevzuata aykiri bir durum var mi diye her marketi karis karis inceleyip denetledik. Halk sagligini tehdit eden varsa, hepsini yerinde denetleyecegiz” dedi.

Bu tür denetimlerin siklikla devam ettigini belirten Yüksekova Belediyesi Zabita Müdürü Ahmet Durmazer ise “Bilindigi üzere son kullanma tarihleri geçmis ürünler insan sagligini ciddi sekilde tehdit ediyor. Bu konuda hassasiyetimizin oldugunu ve kesinlikle tolerans tanimayacagimizi belirtmek istiyorum. Sabahin erken saatlerinde Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ile Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri ile birlikte denetimlerimize basladik. Hem vatandaslarimizdan hem de esnafimizdan tek ricamiz, bu konuda hassas olmalaridir. Özellikle alisverislerimizde alacagimiz ürünün son kullanma tarihlerine dikkat etmemiz gerekiyor. Hiçbir seyin insan sagligi kadar önemli olmadigini da unutmamaliyiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA