'Bugday Tanesi ' Filmine Burdur'da Yogun Ilgi

“Bugday Tanesi” filmi, Istanbul Milletvekili Serkan Bayram’in katilimiyla Burdurlularla bulustu.

'Bugday Tanesi ' Filmine Burdur'da Yogun Ilgi
Milletvekili Serkan Bayram’in mücadele dolu yasam hikayesinden esinlenerek milyonlara umut olan ’Bugday Tanesi’ filmi Burdur gösterimi yogun ilgi gördü. Gösterimi Burdur Valisi Sayin Ali Arslantas, engelli vatandaslar, il protokolü, STK temsilcileri, muhtarlar ve ögrenciler birlikte izledi. Filmin gösteriminin ardindan düzenlenen basin toplantisinda Vali Ali Arslantas, Milletvekili Serkan Bayram, filmle ilgili izlenimlerini paylasti.

Vali Aslantas basin toplantisinda yaptigi konusmada, “Kiymetli vekilimizle 2016’dan sonra Erzincan’da çalismaya basladik. Oradan bir dostlugumuz olustu. Hem engelli vatandaslarimizla ilgili hem engelsiz vatandaslarimizla ilgili milletimizle ilgili yapmis oldugu çalismalarin farkindaydik. Bütün samimi duygularimizi orda da paylasmistik. Ülkemizin resmi verilere göre yüzde 12’si engelli. Yani 85 milyonda 10 milyonun üzerinde engelli vatandasimiz var demek oluyor. Ilimizde de 35 bin civarinda engelli vatandasimiz var. Geçtigimiz yil bir çalisma baslatmistik. Engelliye engel çikartan fiziksel mekanlarin, özellikle kamu kurumlarinda tespit edilip bu engellerin en aza indirilmesi yönünde bir çalisma baslatmistik. Ilimizi engelli dostu bir kent yapma yönünde gayretimiz devam ediyor" dedi.



"Yere düsünce degil, vazgeçince kaybedersin"

Milletvekili Bayram ise Türkiye’de 10 milyonun üzerinde engelli oldugunu belirterek bu rakamin ailelerle birlikte 40 milyona ulastigina dikkat çekti. Türkiye’nin yarisinin bu engelli psikolojisinden direk etkilendigini söyleyen Bayram, "Diger yarisi da dolayli etkileniyor. Cumhurbaskanimizin himayelerinde son 20 yilda sessiz devrim gerçeklesti. Çok yol kat ettik. Illaki eksiklerimiz vardir. Bundan sonra insallah onlarda tamamlanacaktir. Ben bu filmi aziz milletime armagan ediyorum. Ben bu filmi Türkiye 100 yilimiza hediye ediyorum. Benim hayatimi konu alan Bugday Tanesi 48 senelik mücadelemi yasamimi içeren konular ve yasadigim sikintilarin çektigim izdiraplarin daha yüzde birini yansitiyor. Gençlik yillarimla ilgili hiçbir kare göremediniz. Belki böyle 10 tane film olur. 16-17 yaslara kadar elleri cebinde dolasan bir gençtim. Mahalle baskisi, sosyal baski ve toplum baskisi yordu. En sonunda dedim ki herkes ögrensin, bir defa sorsun, bir daha sormasin. Bunu engelli camiasi psikolojisi açisindan söylüyorum. Çünkü Rabbimin izni ve inayetiyle büyüklerimizin destegi ile hocalarimizin destegi ile bugünlere geldik. Ben bu ülkenin bir evladi olmaktan, Cumhuriyetin çocugu olmaktan onur ve gurur duydum. Bu konuda filmde de izlediniz siyaset üstü bir yaklasimla, tüm partiler birliktelik gösteriyoruz. Bu vesileyle basta Cumhurbaskanimiz olmak üzere tüm partilerin genel baskanlarina tesekkür ediyorum" diye konustu.

Henüz daha bebekken bugday tarlasinda çikan yanginda, vücudunun büyük bir bölümünde kalici yaniklar olusan ve ellerini kaybeden Milletvekili Bayram’in hayata tutunma mücadelesini ve milyonlara umut olan hikayesini anlatan ’Bugday Tanesi’ filmi 3 Aralik tarihinde tüm Türkiye’de izleyicilerle bulustu.
Kaynak: İHA