Kütahya'da Seminer

Kütahya Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ) Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi tarafindan "Islam’da Mal-Para ve Faiz Baglaminda Riba Hadislerinin Degerlendirilmesi" konulu seminer düzenlendi.

Kütahya'da Seminer
Rüstem Pasa Medresesi’nde düzenlenen seminere ögrenci ve vatandaslar yogun ilgi gösterdi. Seminerde konusan DPÜ Islami Ilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ali Çelik, "Su anda bile Yahudilerin kendi aralarinda faiz yasak. Ama diger insanlari sömürüyorlar. Yahudi, Yahudi’nin kefilidir. Kefalet nerede olur? Malda, mülkte olur. Ama ona karsi Islamiyet hangi hükmü getirmis? Mümin, müminin kardesidir. Kardeste maddi manevi her sey dahil ama kefaletle sadece maddi sey dahildir. Yahudilerin basina gelen her türlü kötülük, kendileri yasakladiklari halde o faiz yemelerindendir seklinde müminleri faize karsi uyariyor. Kesinlikte faiz yasaklanmistir. Kur’an-i Kerim’de 4 sürede 6 ayette faizle ilgili kesin hükümler vardir" diye konustu.

DPÜ Islami Ilimler Bilimler Fakültesi Doktor Ögretim Üyesi Mustafa Ates ise, "Fiyat farki akdin basinda belirlenmisse bu caizdir. Bir kisi bir telefonu aldiginda pesin bin TL, veresiye olursa bin 200 diyorsa akdin basinda caizdir. Biz buna vade farki diyoruz. Faizden ve faizli islemden olabildigince uzak durmak lazim. Faiz bütün etrafimizi sarmis durumda" ifadelerini kullandi.

Seminer soru cevap bölümü ile sona erdi.
Kaynak: İHA