Mugla'da Basarili Aricilar Ödüllendirildi

7.Uluslararasi Mugla Aricilik Ve Çam Bali Kongresi’nde Türkiye Aricilik Ödülleri gecesi düzenlendi. Türkiye’nin bir çok bölgesinde bal üretimi yapan üretici ve sektöre firma olarak katkida bulunanlara ödülleri verildi.

Mugla'da Basarili Aricilar Ödüllendirildi


Mugla’nin Marmaris ilçesinde aricilik sektörünü uluslararasi düzeyde tüm paydaslari ile bulusturan 7. Uluslararasi Mugla Aricilik ve Çam Bali Kongresi devam ediyor. Marmaris’teki bir otelde 4 gün sürecek olan kongrede Türkiye ve Dünya ariciliginin teknik ve ekonomik sorunlari, konularinda uzman ulusal ve uluslararasi bilim insanlarinin ve aricilarin katilimi ile ele alinirken, Türkiye ariciligina önemli katkilari bulunan üretici ve firmalara yönelik Türkiye Aricilik Ödülleri Gecesi düzenlendi.



Ödüller sahiplerini buldu

Yarismalarda çesitli kategorilerde dereceye giren üreticilere ödülleri Orman Genel Müdürü Bekir Karacabeyli, Türkiye Aricilar Birligi Baskani Ziya Sahin, Mugla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, Mugla Aricilar Birligi Baskani Veli Türk, yönetim kurulu üyeleri, geceye katilan birlik baskanlari ve akademisyenler tarafindan verildi.

Ayrica gecede ariciliga katki saglayan akademisyenlere ve çesitli kurum telmsilcilerine de ödül takdim edildi.

Sektöre emek ve hizmet vermis, kisi ve kuruluslara ödül verilmesinin bundan sonraki kongrelerde yerlesmesi ve devaminin getirilmesi aricilik sektörünün gelismesine de ivme katacagi ifade edildi.
Kaynak: İHA