GÜNDEM ÖZETI / 21 Eylül 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Foreign Policy Association ve SETA DC tarafindan düzenlenecek program ile TAIK'in ABD is dünyasi temsilcilerinin katilimiyla gerçeklestirecegi etkinlige katilacak.

- Erdogan, BM Genel Kuruluna hitap edecek.

(New York)

2- TBMM Baskani Mustafa Sentop, Ispanya'daki resmi temaslari kapsaminda cami ziyaretlerinde bulunacak, bölgedeki Müslüman toplumunun temsilcileriyle görüsecek.

(Granada/Cordoba)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Içisleri Bakani Süleyman Soylu, "AFAD, Il Özel Idare ve Il Özel Idare Sirketleri Toplu Is Sözlesmesi Imza Töreni"ne katilacak.

(Ankara/16.00)

2- IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Çatalca ilçesinde esnafi ve mahalleleri ziyaret edecek.

(Istanbul/11.30)

3- CHP Genel Baskan Yardimcisi Lale Karabiyik, parti genel merkezinde basin toplantisi düzenleyecek.

(Ankara/10.30)

EKONOMI FINANS

1- Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, TEKNOFEST açilis ve Türkiye Bilimler Akademisi TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri tanitim törenlerine ile Türk Patent ve Marka Kurumunun düzenledigi 6. Istanbul Uluslararasi Bulus Fuari açilis törenine katilacak.

(Istanbul/11.00/13.00/13.30)

2- Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, 1915 Çanakkale Köprüsü santiyesinde incelemelerde bulunacak, basin açiklamasi yapacak ve ardindan köprü üzerinden Anadolu'dan Avrupa'ya yürüyüs yapacak.

(Çanakkale/11.00/12.00/12.30)

3- Hazine ve Maliye Bakanligi, 9 ay vadeli hazine bonosunu yeniden ihraç edecek, 5 yil vadeli kira sertifikasinin dogrudan satisini yapacak, 7 yil vadeli devlet tahvili ihalesi düzenleyecek.

(Ankara)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Birlesmis Milletler 76. Genel Kurul Görüsmeleri, 100'den fazla devlet ve hükümet baskaninin katilimiyla New York'ta baslayacak.

(Birlesmis Milletler)

2- Afganistan'daki siyasi gündem ve güvenlik konularina iliskin gelismeler izleniyor.

(Kabil/Ankara)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- Süper Lig'de 6. hafta mücadelesi VavaCars Fatih Karagümrük-Fraport TAV Antalyaspor, Besiktas-Adana Demirspor, Çaykur Rizespor-Altay, Öznur Kablo Yeni Malatyaspor-Demir Grup Sivasspor maçlariyla baslayacak.

(Istanbul/17.00/20.00/Rize/17.00/Malatya/20.00)

2- FIBA Kadinlar Avrupa Ligi Elemeleri A Grubu'nda Bellona Kayseri Basketbol, Romanya'da düzenlenen organizasyonda ilk maçinda Macaristan'in KSC Szekszard takimiyla karsilasacak.

(Sfantu Gheorghe/19.00)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.
Kaynak: AA