Kara Yollarinda Durum

Kara yollarinin yapim, bakim ve onarim çalismalari sürdürülen kesimlerinde yavas gidilmesi, trafik isaret ve isaretçilerine uyulmasi gerekiyor.

Karayollari Genel Müdürlügünün yol durumu bültenine göre, Anadolu Otoyolu'nun D-100 ayriminda (Karabük Kavsagi) bulunan ve devlet yolunun Gerede-Ankara istikametinden Anadolu Otoyolu istikametine baglantisini saglayan üst geçit köprüsünde onarim ve üstyapi çalismalari yürütülüyor. Bu nedenle yolun, Karabük istikametinden Ankara istikametine baglantiyi saglayan kavsak kolu trafige kapatilirken, ulasim karsi yönden kontrollü saglaniyor.

Gebze-Orhangazi-Izmir Otoyolu'nun Gemlik Serbest Bölge-Çaglayan kavsaklari 9-10. kilometrelerindeki bakim ve onarim çalismasi sebebiyle Izmir yönünde emniyet seridi trafige kapatilirken ulasim diger seritlerden sürdürülüyor.

Nigde-Pozanti Otoyolu'nun Adana istikameti Basmakçi mevkisindeki (Çelemedere Viyadügü) bakim ve onarim çalismalari dolayisiyla ulasim, bölünmüs yolun bir bölümünden iki yönlü ve kontrollü devam ediyor.

Akçakoca-Düzce yolunun 30-32. kilometrelerindeki üstyapi çalismalari nedeniyle Akçakoca-Düzce istikameti trafige kapatilirken ulasim diger istikametten iki yönlü gerçeklestiriliyor.

Mekece-Bozüyük yolunun 51-52. kilometrelerindeki yapim çalismalari sebebiyle ulasima servis yolundan izin veriliyor.

Sögüt-Seydikemer yolunun 10-59. kilometrelerindeki kaplama çalismalari ve Yalova-Kocaeli yolunun 0-24. kilometrelerindeki üstyapi yenileme çalismalari nedeniyle söz konusu kesimlerde sürücülerin trafik isaret ve isaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor.

Sinop-Samsun yolunun 66-80. kilometrelerindeki üstyapi onarim çalismalari nedeniyle ulasim Samsun istikametinde tek seritten kontrollü saglaniyor.

Konya-Eregli yolunun 2-8. kilometreleri arasinda üstyapi yenileme çalismalari dolayisiyla ulasim bölünmüs yolun bir bölümünden iki yönlü sürdürülüyor.

Horasan-Eleskirt yolunun 35-44. kilometrelerindeki yol yapim çalismalari sebebiyle ulasim kontrollü devam ediyor.

Kaynak: AA