Pazaryeri'nde 'Kahve Tadinda Satirlar' Kitap Kahve Projesinin Açilisi Yapildi

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan desteklenen "Kahve Tadinda Satirlar" projesinin açilisi gerçeklestirildi.

Gençlerin kisisel gelisimlerine katkida bulunmak amaciyla Esentepe Cami Dernegi, Gençlik Merkezi ve Sehit Zafer Koyuncu Imam Hatip Ortaokulunun is birligiyle baslatilan projenin açilisi, okul kütüphanesinde saygi durusunda bulunulmasi, Istiklal Marsi'nin okunmasi ve Kur'an-i Kerim tilaveti ile yapildi.

Törende konusan Sehit Zafer Koyuncu Imam Hatip Ortaokulu Okul Müdürü Islam Özkul, kitap ve kahve araciligi ile ilçede düsünen, degerlendiren, uygulayan, çevresindeki bagimlilik riski tasiyan bireylere destek olarak topluma kazandiran, yaslilara saygi ve hizmeti ilke edinen geçmisini bilip gelecegine yön veren bireylerin yetistirilmesine katki saglamayi hedeflediklerini söyledi.

Özkul, "Proje kapsaminda simdiye kadar yaslilar evi ziyareti, doga gezisi, uzay gözlemi, okçuluk turnuvasi, drama etkinligi, dogada kitap okuma faaliyetleri düzenledik. Projemizin ana faaliyeti ise okulumuz kütüphanesinde ögrencilerimiz ile yapilacak olan kitap okuma gruplarinda kitap ve kahve sohbetleri olacaktir. Bu asamada kütüphaneye 442 kitap ve kahve makinasi kazandirdik." dedi.

Istanbul ve Bursa gezileri, sabah namazi bulusmalari, köylerde yasli ziyaretleri, okçuluk turnuvalari, bagimlilik seminerleri, siir dinletileri, çevre düzenlemeleri ile engellilere yardim faaliyetleri düzlenecegini aktaran Özkul, çalismalarda emegi geçenlere tesekkür etti.

Daha sonra projeye destek verenlere plaketleri takdim edildi.

Törene, Ilçe Müftüsü Senol Sahin, Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Lütfü Akyüz, Ilçe Emniyet Amir Vekili Emrah Turan, Esenevler Camisi Dernek Baskani Hüseyin Avci, okul müdürleri, ögretmen ve ögrenciler katildi.

Kaynak: AA