Soför Esnafi Kredi Talep Ediyor

Zonguldak’in Eregli Ilçesi Soförler ve Otomobilciler Esnaf Odasi Baskani Cevdet Civelek, koronavirüs salgini nedeniyle sikinti yasadiklarini ifade ederek 36 ay geri ödemesiz kredi talep ettiklerini açikladi.

Soför Esnafi Kredi Talep Ediyor
Kdz. Eregli Soförler ve Otomobilciler Esnaf Odasi Cevdet Civelek, oda üyelerinin koronavirüs salgini nedeniyle tasimaci esnafinin magdur oldugunu söyledi.

Esnafin magduriyetinin giderilmesini talep eden Baskan Civelek yaptigi açiklamada sunlari söyledi:

“Bütün dünyada ve ülkemizin tamaminda oldugu gibi koronavirüs salgini nedeniyle Ilçemizde de bütün tasimaci esnaflarimiz magdur olmuslardir. Oda üyelerimizin bu salgin döneminde çalisamadiklarindan bankalara, SSK’ya, BAG-KUR’a, belediyeye, vergi dairesine ödemelerini yapamamis ve çogunun bu kurumlara birikmis borçlari bulunmaktadir. Üyelerimizin mali sikintilarinin giderilmesi, bu kurumlara olan borçlarini ödeyebilmeleri için Devletimizden talebimiz; uzun vadeli (en az 36 ay) geri ödemesiz sifir faizli esnaf kredisi verilmesini talep etmekteyiz. Ayrica üyelerimizin Esnaf Kefalet Kooperatifi araciligi ile kullandigi kredilerin ödemelerinin faizsiz en az 6 ertelenmesini istiyoruz.

Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in esnaflarimizin bu konudaki magduriyetlerinin giderilmesi hususunda bakanlarimizla çalisma yapacagini ümit etmekteyiz. Degerli üyelerimize islerinde kazasiz, belasiz saglikla bol kazançli çalismalar dilerim.
Kaynak: İHA