Maltepe Üniversitesi Mezunlarini Ugurladi

Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Betül Çotuksöken: 'Son bir buçuk yildir her sey çok farkli hale geldi. Bu dönemde ögrenim yönetim sistemlerimizle en iyisini yapmaya çalistik'

Maltepe Üniversitesi’nde 4 gün süren mezuniyet törenlerinde önlisans ve lisans programlarinda 2019-2020 ve 2020-2021 egitim ve ögrenimlerini basariyla tamamlayan ögrenciler diplomalarini aldi.

Üniversiteden yapilan açiklamaya göre, küresel salgin döneminde uzaktan yapilan mezuniyet törenleri telafi ediliyor. Normallesme döneminin gelmesiyle binlerce ögrenci üniversitelerden mezun olmaya devam ediyor.

Maltepe Üniversitesi’nde 4 gün süren mezuniyet törenlerinde önlisans ve lisans programlarinda 2019-2020 ve 2020-2021 egitim ve ögrenimlerini basariyla tamamlayan ögrenciler diplomalarini alarak mezun oldu.

Üniversitenin içinde yer aldigi Marmara Egitim Köyü Marmara Açikhava Tiyatrosu'nda yapilan mezuniyet törenlerine Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Betül Çotuksöken, Mütevelli Heyetinin temsilcileri, dekanlar, ögretim üyeleri, mezun ögrencilerle aileleri katildi.

Uzun bir aradan sonra mezuniyet töreni için yeniden bir araya gelen ögrenciler ile ögretim üyeleri fotograf çekimi için sahneyi doldururken renkli görüntüler ortaya çikti.

Bu sirada bölümlerini ya da programlarini birinci, ikinci ve üçüncü olarak bitiren ögrenciler adina son zamanlarda yasanan yangin felaketleri dolayisiyla TEMA Vakfi’na fidan bagisinda bulunuldu.

Açiklamada görüslerine yer verilen Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Betül Çotuksöken, geçen yil küresel salgin nedeniyle çevrim içi düzenledikleri mezuniyet törenlerini bu yil yeniden yaptiklarini ve ögrencilerle tekrar bir araya geldikleri için mutlu olduklarini belirterek, “Son bir buçuk yildir her sey çok farkli hale geldi. Bu dönemde ögrenim yönetim sistemlerimizle en iyisini yapmaya çalistik ve bu basarimiz da YÖK tarafindan çevrim içi dersleri eszamanli yapan birinci üniversite olarak ilan edildi. Bizler 25 yildir ögrencilerimizle birlikte büyüdük ve büyümeye de devam ediyoruz.” ifadelerini kullandi.

Maltepe Üniversitesi 2019-2020 ve 2020-2021 egitim ve ögretim yillari mezuniyet törenleri, 18 Eylül 2021 Cumartesi günü yapilacak olan Lisansüstü Egitim Enstitüsü mezuniyet töreniyle son bulacak.
Kaynak: AA