Sinop'ta Capoeira Gösterisi Ilgi Çekti

SINOP – Sinop’ta kamp yapan capoeria sporculari tarafindan düzenlenen gösteri ilgi çekti.

Sinop'ta Capoeira Gösterisi Ilgi Çekti
Türkiye’nin çesitli illerinden ve yurt disindan capoeria sporculari kamp yapmak üzere Sinop’u seçti. Kamp etkinlikleri kapsaminda bu spor ile ilgili farkindaligi artirmak adina vatandaslar içinde bir gösteri düzenlendi.

Içerisinde müzik, akrobasi, dövüs ve dansi barindiran capoeira, Sinoplular ve turistler tarafindan ilgiyle takip edildi.

Capoeria dövüs sporu hakkinda bilgi veren Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde Capoeira Okutmani olarak çalisan ve Sinoplu olan Halit Yalçin, “Yaklasik 21 yildir capoeira sporu ile ilgileniyorum. Her yazda buraya Ankara’dan, Istanbul’dan, Bursa’dan, Trabzon’dan, Sanliurfa’dan sporculari getirip, capoeira kamplari düzenliyoruz. Bugünde kampimizin gösteri bölümüyle birlikteydik. Capoeira 16. yüzyildan beri Afrika’dan Brezilya’ya getirilen siyahi kölelerin gelistirmis oldugu bir savas sanati ama onlarin savas sanati çalismalari yasak oldugu için dansla, müzikle ve akrobasiyle harmanlanmis bir sekilde yapiliyor su anda dünyada capoeira. Capoeria müzik ve akrobasinin de içinde oldugu bir dövüs sanati diyebiliriz. Capoeira gösterileri dünyanin her yerinde ilgi çekiyor açikçasi. Içinde canli müzik olmasi, içinde pozitif enerjinin olmasi, dans, müzik ve akrobasinin harmanlanmis bir sekilde uygulanmasi nedeniyle halkin genç, yasli, kadin, erkek her kesimin ilgisini çekiyor. Sinoplular da ilgiyle izledir güzel bir gösteri oldu diye düsünüyorum” dedi.

Kaynak: İHA