Atakum'dan Antalya Ve Mugla'ya Dayanisma Köprüsü

Atakum Belediyesi, Atakum’da bulunan STK’lar ile yaptigi güç birligi sonrasinda yardim malzemesi dolu 2 tiri Antalya ve Mugla’ya göndermek üzere yola çikardi.

Atakum'dan Antalya Ve Mugla'ya Dayanisma Köprüsü
Atakum Belediyesi, Atakum Kent Konseyi ile 137 sivil toplum kurulusunun yer aldigi Atakum Belediyesi Sivil Toplum Kuruluslari Platformu ile yangin bölgelerine ihtiyaç malzemesi göndermek için yaptigi güç birligi sonrasinda kisa sürede yardim tirlarini tamamlayarak yanginlarin devam ettigi Antalya ve Mugla’ya yola çikardi.

Yangin bölgesinden alinan ihtiyaç listelerine göre kampanyanin lojistik merkezi olan Atakum Belediyesi Paylasim Merkezi’nde yüklendikten sonra yola çikarilan ve gönüllüler tarafindan tasinan tirlarda su, hayvan yemi, hijyenik malzeme, konserve, ilaç, iç çamasiri, çorap, el feneri, kafa lambasi, ev tekstil, kuru gida, mutfak gereçleri, fenerler için pil, yanmaz eldiven, power bank, n95 gaz maskesi, çocuk bezi, kiyafet, oyuncak yer aldi.

“Acilarini paylasiyoruz”

Türkiye’nin bir afet yasadigini söyleyen Atakum Belediye Baskani Av. Cemil Deveci, “Atakum ve Samsunlular bu tip dönemlerde dayanisma kültürünün bir geregi olarak yardimlasarak oradaki ihtiyaç sahibi yurttaslarimiza ellerini uzatiyorlar. Biz her zaman oldugu gibi köprü görevimizi yerine getiriyoruz. Daha önceki afet dönemlerinde de afetzede illere Samsun ve Atakumlularin destegini tasimistik. Simdi de Antalya ve Mugla’ya, bugün iki tir daha sonraki günlerde baska tirlarla o bölgenin ihtiyaci olan malzemeleri ulastiracagiz. Samsunlular Karadeniz’in dayanisma elini uzatiyorlar, onlarin acilarini paylasma isteklerini bizim araciligimizla iletiyorlar. Hem ihtiyaç malzemelerimiz hem de Atakum Belediyesi personelimiz yangin bölgesine gidecekler. Acilarini paylastigimizi onlara iletecekler. Bir çagri daha yapmak istiyorum. Orada yangin sönmedi. Söndükten sonra ihtiyaçlar daha net biçimde ortaya çikacak. Karadeniz’in yardim eli o bölgedeki yurttaslarimizin omzundan çekilmemeli. Biz bölgedeki belediyelerle ve kamu kurumlariyla is birligi içerisinde çalismaya devam edecegiz” dedi.

Yanginda zarar gören yurttaslarin her daim yanlarinda olacaklarini ifade eden Atakum Belediyesi Baskan Vekili Dilek Çinar, “Çok büyük bir aci yasiyoruz. Oradaki insanlarin acilarini paylasiyoruz. Geçmis olsun Türkiye. Sayin baskanimizin her zaman söyledigi gibi yardima ihtiyaci olan herkesin omzunda elimiz olacak” diye konustu.

Elazig depreminde de gönüllü olarak ihtiyaç malzemelerini tasiyan, tir sahibi Atakumlu Yasar Kartal ise çok büyük bir aci yasadiklarini ifade ederek, “Vatan yaniyor, içimiz de yaniyor. Kolay bir sey degil. Burada kimsenin huzurlu oldugunu sanmiyorum. Hepimiz yasananlara çok üzülüyoruz. Herkes elinden gelen destegi veriyor. Atakum Belediyesi’ni yaptigi is nedeniyle tebrik ediyorum. Elazig’a da gitmistik ve orada ihtiyaç sahiplerine tek tek kendileri ulastirdi yardimlari. Sayin Baskanima ve personeline çok tesekkür ederim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA