Denizli Bir Uçtan Bir Uca Yaniyor

Denizli’nin Buldan ilçesinde dün baslayan orman yanigini ardindan bugün ögle saatlerinde Tavas ilçesinde baslayan orman yangini genis bir alanda etkili oluyor.

Denizli Bir Uçtan Bir Uca Yaniyor


Buldan ilçesine bagli Türlübey Mahallesinde dün ögle saatlerinde baslayan orman yangininin ardindan bugün saat a16.30 siralarinda Tavas ilçesine bagli Pinarlik Mahallesi Çakiroluk mevkiinde ikinci bir büyük orman yangini çikti. Denizli Büyüksehir Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlügüne ait arazözlerinin yani sira devletin tüm birimleri araç ve personeli ile birlikte yangin için seferber oldu. Bölgede yasayan yüzlerce vatandas ile 2 helikopter de söndürme çalismalarina destek verdi.

Rügarin da etkisiyle kisa sürede genis bir alana yayilan yangin il önce Pamukkale ilçesine bagli Karatas Mahallesi istikametine yöneldi. Daha son yön degistiren rüzgar yanginin yönünün Tavas ilçesine bagli Pinarlik ve Kizilcabölük mahallelerine çevirdi. Onlarda hektar alanda etkili olan yanginin kontrol altina alinabilmesi için bölgeye çok sayida takviye ekip sevk edildi. Kahramanmaras, Gaziantep, Hatay ve Usak’tan gelen orman ekiplerinin de yer aldigi çalismalari yogun bir sekilde devam ediyor.
Kaynak: İHA