Baskale'de Yaralar Sariliyor

Van’da yasanan selden en çok etkilenen Baskale ilçesinde yaralar sariliyor. Gün boyu sel bölgelerinde incelemelerde bulunan Çevre ve Sehircilik Bakan Yardimcisi Hasan Suver ile Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Baskale ilçe merkezindeki esnafi ve Esenyamaç Mahallesi’ni ziyaret ederek geçmis olsun dileklerinde bulundu.

Baskale'de Yaralar Sariliyor


Van’in 6 ilçesinde etkili olan sellerin ardindan Van Büyüksehir Belediyesi tüm imkânlariyla selden etkilenen vatandaslarin yaninda olmaya devam ediyor. Esenyamaç Mahallesi’nde çalismalar hakkinda bilgi alan Bakan Yardimcisi Suver, burada yaptigi açiklamada, vatandasin sikintilarini yerinde gördüklerini belirterek, sellerin yol açtigi zararlari en kisa zamanda gidereceklerini belirtti.

Sellerden en çok Esenyamaç Mahallesi’nin etkilendigini beliren Bakan Yardimcisi Suver, "Gördügümüz kadariyla Esenyamaç Mahallesi, Van’in en büyük felaketini yasanmis. Yapilan ikazlari muhtarimiz zamaninda Esenyamaçli kardeslerimize duyurmus. Bu sayede evler zamaninda terk edilmis, can kaybimiz olmamistir. Bizim için en büyük teselli kaynagi bu oldu. 8 ev agir hasarli. Sokaklarimiz suyun akis yönünde. Köyümüzün meydani ve ahirlarimiz tamamen tahrip olmus durumda. Hepsinin tespitleri yapildi. Tüm Esenyamaçli kardeslerimizin ihtiyaçlari karsilanacaktir. Cumhurbaskanimizin geçmis olsun dileklerini ve selamlarini da vatandaslarimiza ilettik" dedi.



Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskanvekili Mehmet Emin Bilmez ise vatandaslari sel baskinina karsi tedbirli olmalari konusunda sürekli uyardiklarini belirterek, "Tüm muhtarlarimizi uyardik. Cumartesi günü daha dikkatli olunmasi gerekiyor. Selden etkilenen bölgelerde is makinalarimiz çalisiyor. Gerekli çalismalari en kisa sürede bitirecegiz. Içme suyu sorununun büyük kismini çözdük. Buranin yaralarini hizli bir sekilde saracagiz. Birçok sivil toplum örgütü yardim gönderdi. Vatandaslarimiz adina onlara da tesekkür ediyorum" diye konustu.



Esenyamaç Mahallesi Muhtari da, devletin tüm imkânlariyla yanlarinda oldugunu belirterek, yapilan çalismalardan memnun olduklarini aktardi.

Çevre ve Sehircilik Bakan Yardimcisi Hasan Suver’e Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Yüksel Yigit, Cumhurbaskani Basdanismani Gülsen Orhan, VASKI Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan ve ilgili kurumlarin temsilcileri eslik etti.
Kaynak: İHA