(Özel) Dron Gören Ayilar Gülümsetti

Kayseri Büyüksehir Belediyesi Anadolu Harikalar Diyari Hayvanat Bahçesi’nde bulunan ayilarin, kendilerine yaklasan dronu görünce sergiledikleri davranislar ziyaretçileri gülümsetti.

(Özel) Dron Gören Ayilar Gülümsetti
153 türden bin 450’ye yakin hayvana ev sahipligi yapan ve Iç Anadolu’nun en büyük hayvanat bahçesi olan Anadolu Harikalar Diyari misafirlerini agirlamaya devam ediyor. Hayvanat bahçesi içerisinde bulunan ayilar ise, kendilerine yaklasan dronu gördüklerinde yaptigi hareketler, ziyaretçilerini keyiflendirdi. Ayilar; bazen saga sola kaçarken, bazen de dronu yakalamak için uygun zamani kolladi.

Öte yandan, Hayvanat Bahçesi Müdürü Burhanettin Bacak ise hayvanlarin asiri sicaklardan etkilenmemesi için çesitli yöntemler uyguladiklarini söyleyerek, "Buradaki hayvanlarimiz sadece Iç Anadolu Bölgesi’nde yasayan hayvanlar degil, tropik bölgelerden de gelen hayvanlarimiz var. Bunlarin barinaklari, hayvanat bahçemiz kurulurken sartlarina göre yapilmis. Özellikle yaz dönemlerinde hayvanlarimizin sicaktan etkilenmemesi için serinletme sistemlerini açiyoruz, buzlu kokteyller hazirliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA