Manisa'dan Yunus Emre Siiriyle Tanitim

2021 Yunus Emre ve Türkçe Yili sebebiyle Manisa Valisi Yasar Karadeniz, Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, kaymakamlar ve belediye baskanlari, Yunus Emre’nin siirlerini seslendirerek vatandaslari Kula ilçesindeki Tapduk Emre Türbesini ziyarete davet etti.

Manisa'dan Yunus Emre Siiriyle Tanitim
UNCESCO ve Cumhurbaskanligi tarafindan 2021 yilinin “Yunus Emre ve Türkçe Yili” olarak ilan edilmesinin ardindan Manisa Valisi Yasar Karadeniz, Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, Yunusemre Kaymakami Atilla Kantay, Kula Kaymakami Kemal Duru, Yunusemre Belediye Baskani Dr. Mehmet Çerçi ve Kula Belediye Baskani Hüseyin Tosun kamera karsisina geçti.

Manisa Valisi Yasar Karadeniz basta olmak üzere kaymakam ve belediye baskanlari Yunus Emre’ye ait dörtlükleri seslendirdi. Manisa Valisi Yasar Karadeniz’in Yunus Emre’nin “Gelin tanis olalim, isi kolay kilalim, sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz” dörtlügünü seslendirdigi çekimler Kula Emre Mahallesi Yunus Emre ve Tapduk Emre Türbesi’nde gerçeklestirilirken, diger tarihi çekimler Manisa Yunusemre ilçesi Kültür Park ve Kula’nin tarihi evleri ve sokaklarinda gerçeklestirildi.

Manisa Valiligi, Il Kültür ve Turizm Müdürlügü koordinasyonunda gerçeklestirilen çalismayla Yunus Emre’nin sahsiyeti, siirleri ve Kula Ilçesi Emre Mahallesinde bulunan Yunus Emre ve Tapduk Emre Türbesi’ne dikkat çekilmesi hedeflendi.

Manisa Valisi Yasar Karadeniz klipin sonunda, "Sizleri Manisa’ya, Kula’ya Tapduk Emre ve Yunus Emre Türbesine bekliyoruz" diyerek vatandaslari Kula’ya davet etti.
Kaynak: İHA