Kayip Turist Bulundu

Bitlis’in Adilcevaz ilçesindeki Süphan Dagi’na eteklerinde yürüyüse çikan ve kendisinden bir daha haber alinamayan Ukraynali dagci Vadim Zaskalko’ya aksam saatlerinde kendisine ulasildi.

Kayip Turist Bulundu
Edinilen bilgiye göre, Ukraynali dagci Vadim Zaskalko, dün aksam saatlerinde Adilcevaz ilçesindeki Süphan Dagi’na eteklerinde yürüyüse çikti. Yürüyüs sirasinda kaybolan Zaskalko, yönünü bulmaya çalisirken ayak bilegini incittikten sonra telefonla arkadaslarini arayip kayboldugunu söyledi.

Bunun üzerine haber verilmesiyle jandarma, AFAD ve UMKE ekipleri bölgeye aramaya çikti. Zaskalko’nun telefonun sarjinin bitmesiyle irtibatlari kesildikten sonra gece karanligi da çökünce ekipler, son verdikleri arama çalismalarina sabahin erken saatlerinde tekrar basladilar. Geceyi Süphan Dagi eteklerinde geçiren Zaskalko, aksam saatlerinde ilçenin Yukari Süphan köyüne giderek telefonunu sarj ettikten sonra tekrar arkadaslarini arayip konum bilgilerini verdi. Bunun üzerine bölgeye giden AFAD, UMKE ve jandarma ekiplerin, Zaskalko’yu köyden alarak ilçeye getirildi.

Kaynak: İHA