Turist Rehberler, Selimiye'ye Hayran Kaldi

Edirne, Kirklareli ve Tekirdag’in turizm potansiyelinin artmasina katki saglamak amaciyla Trakya Kalkinma Ajansi tarafindan hayata geçirilen "Mimar Sinan Rotasi ve Trakya Bag Rotasi" projesi kapsaminda Trakya turuna çikan 20 rehberin ikinci duragi Edirne oldu.

Turist Rehberler, Selimiye'ye Hayran Kaldi


Trakya bölgesinde ilk olarak Kirklareli’ni ziyaret eden turist rehberler, daha sonra her kösesi tarih kokan Edirne’nin tarihi ve turistik noktalarini ziyaret etmek için kente geldi. Edirne’de ilk olarak Mimar Sinan’in ustalik eserim dedigi Selimiye Camii’ni ziyaret eden rehberler, burada yetkililerden ve rehberlerden bilgi aldi. Trakya’nin turizm açisindan büyük bir potansiyeli oldugunu söyleyen Istanbul Rehberler Odasi Baskani, Türkiye Rehberler Birligi Baskan Vekili Sedat Bornovali, rehberler araciligi ile kentin tanitimlarinin daha fazla yapilabilecegini belirtti.



20 kisilik bir grupla geldiklerini ve ileride daha uzun soluklu bir program planladiklarini söyleyen Bornovali, bilgilerini tazelemek de yenilikleri fark etmek açisindan bu tarihi gezilerin güzel oldugunu aktardi. Kirklareli’nden sonra Edirne’ye geldiklerini ifade eden Bornovali, Edirne’den sonraki duragin ise Tekirdag olacagini belirtti.

Trakya turunun bir tadiminin gerçeklestigini söyleyen Bornovali, “Mimar Sinan dünya çapindaki mimarlardan tarihe damgasini vurmus çok az sayida isimden birisidir. Ne yazik ki Bati dünyasinda da en az taninanlardan birisi biz daha önce farkli bir Mimar Sinan programi yapmistik. 14 günümüzü Mimar Sinan’a ayirmistik. Bu sefer Edirne ayagini daha genis tutmayi düsünüyoruz. Bu neler taniyacagimiza dair bir tanima turu oldu. Bundan sonra çok daha kalabalik bir ekiple uzun programlarla uzmanlasma sertifikasi haline getirmeyi planliyoruz Mimar Sinan’i ve Trakya’yi” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA