Samsun'da Baspehlivan Recep Taslak

Samsun’un 19 ilçesinde düzenlen "3. Yaz Senligi Karakucak Güresleri"nde Recep Taslak baspehlivan oldu.

Samsun'da Baspehlivan Recep Taslak
Engizspor Kulübü tarafindan Engiz Mahallesi’nde düzenlenen güreslere 340 pehlivan katildi.

Kiran kirana geçen güresler sonunda dereceye girenler protokol tarafindan ödüllendirildi. 43 bas pehlivanin katildigi baspehlivanlik güreslerinde finalde Recep Taslak ile Mustafa Özdemir karsilasti. Rakibini tus eden Recep Taslak, 3. Yaz Senligi Karakucak Güresleri’nin baspehlivani oldu.

Güresleri izleyen AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Samsun Milletvekili Çigdem Karaaslan yaptigi konusmada, "Tarihi asirlara dayanan, ata sporumuz karakucak güreslerinde bugün 19 Mayis Engiz Spor Kulübü’nün düzenlemis oldugu 3. Yaz Senligi’nde sizlerle birlikte olmak bizler için de büyük bir mutluluk. Burada küçük yavrularimizdan gençlere kadar bu sporun sahiplenilmis olmasi, bugün kirsal mahallelerimizden, Samsunumuzun farkli ilçelerinden gelen sporcularimizin burada kaynasmasi, bu genç yasta bu tecrübeyi yasamis olmalari, bunu yaparken aslinda ata sporumuzu da yasatmis olmalari bizler için çok çok degerli. Umuyorum ki onlar basarilarina basari kataralar. Hem bizi hem ülkemizi hem ailelerini hem kendilerini gururlandirmaya devam ederler. Samsun olarak biliyorsunuz 2 gün önce mavi il olduk. Kovid-19 ile ilgili yani asilama oranlarimizda bir yükselme oldu. Ama çevrenizden de duyuyorsunuzdur her geçen gün maalesef azaldi derken tekrar atmaya basliyor. Tedbirler unutuldugunda hastalik olarak geri dönüyor. Sizlerden ricam, su anda aramizda asi yaptirmamis olanlar varsa lütfen buradan çiktiktan sonra ilk is olarak ya da yarin sabah asilarini yaptirsinlar. Çünkü su anda yogun bakimda yatan hastalarin hemen hepsi asilarini yaptirmamis olanlar" dedi.



Karaaslan’in konusmasinin ardindan engelli vatandas Hazan Yazici yaptigi çivi islemeli Türk bayragini kendisine hediye etti.

Güres alaninin yaninda kurulan 19 Mayis Ilçe Saglik Müdürlügü ekiplerince vatandaslara asi yapildi. Asi uygulamasina yogun ilgi gösteren vatandaslar, uygulamadan memnun oldugunu söylediler.
Kaynak: İHA