Eski Siverek Caddesi'nde Asfalt Çalismalari Devam Ediyor

Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi, kent trafiginin rahatlamasi açisindan oldukça önemli bir yere sahip olan Eski Siverek Caddesi’nde asfalt çalismalarini sürdürüyor.

Eski Siverek Caddesi'nde Asfalt Çalismalari Devam Ediyor
Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi, 2021 sezonuyla birlikte kenttin caddelerini yenileme, yeni imar alanlarinda yollar açma ve trafik sikisikligini gidermek için baglanti yollarinda çalismalarina araliksiz devam ediyor. Yapi Yol Bakim ve Altyapi Koordinasyon Daire Baskanligi, hava limani baglantisi nedeniyle kent trafigi açisindan oldukça önemli bir yere sahip olan Eski Siverek Caddesi’nde, ileriki dönemlerde olusacak bozulmalarin önüne geçmek ve yolun saglam olmasi için altyapi çalismalarini büyük bir özenle gerçeklestiriyor.

Eski Siverek Caddesi’nin Avsin Kavsagi’ndan Avzem Kavsagi’na kadar olan 2 bin 300 metrelik kisimda yol da kazi dolgu isleri olmak üzere altyapi çalismalarini büyük ölçüde tamamlayan ekipler, yola sicak asfalt sermeye baslayacak.

Ekipler, DISKI’nin yürütecegi yagmur suyu sebeke dösemelerinin ardindan Eski Siverek Caddesi’nin, Aram Tigran Kavsagi’ndan Avsin Kavsagi’na kadar olan 3.5 km uzunlugunda 30 metre genisliginde olan yola 80 bin ton plentmiks, alttemel ve plentmiks temel serimi yaptiktan sonra 10 cm kalinliginda 21 bin ton bitümlü temel asfalt serecek.

Yapi Yol Bakim ve Altyapi Koordinasyon Daire Baskanligi, asfalt çalismalarinin ardindan Eski Siverek Caddesi’nde refüj ve kaldirim çalismalari yürütecek.
Kaynak: İHA