Marmaris'te Yangin Süresince Bakimevi Hayvanlara Siginak Oldu

Marmaris Belediyesi Geçici Hayvan Bakimevi, koyundan tavuga, yaban domuzundan kaplumbagaya kadar yangindan kurtarilan 347 hayvana korunak oldu.

Belediyeden yapilan açiklamada, ilçede 9 gün süren yangin boyunca resmi görevliler ve gönüllülerce yangin bölgelerinden veya tahliye edilen mahallelerden kurtarilan hayvanlara bakimevinin ev sahipligi yaptigi belirtildi.

Bakimevinde kedi, köpek, koyun, inek, tavuk, kaz gibi sahipli hayvanlarin yani sira kaplumbaga, domuz, esek, sahin gibi yabani hayvanlarin ve sokak hayvanlarinin da oldugu 347 hayvanin yer aldigi bildirildi.

Bakimevinde, hayvanlarin bakim ve tedavilerinin gerçeklestirildigi, çipleri bulunan evcil hayvanlarin sahiplerine, domuz, kaplumbaga, sahin gibi yabani hayvanlarin ise Doga Koruma ve Milli Parklar Müdürlügü yetkililerine teslim edildigi belirtildi.

Yanginda bulunan, ancak sahibi ortaya çikmayan kedi ve köpeklerin de sahiplendirildigi kaydedilen açiklamada, yanginda köpegini kaybeden bir ailenin yeni bir yavruyu, Istanbullu bir itfaiyecinin ise yangindan kurtarilan bir kedi yavrusunu sahiplendigi bildirildi.

Kaynak: AA