Teknolojiye Direnen Kasetçi

Denizli’de 63 yasindaki Erdogan Kuyutas, 31 yildir yaptigi kasetçilik meslegini teknolojiye ragmen sürdürüyor. Geçmiste is yerinin önünde kuyruklar olusan Kuyutas’in simdi ise nostalji seven az sayida müsterisi bulunuyor.

Teknolojiye Direnen Kasetçi


Denizli’de yasayan 63 yasindaki Erdogan Kuyutas, 14 yil Almanya’da kaldiktan sonra özlem hasretiyle Türkiye’ye dönüs yapti. Burada 15 metrekarelik dükkan satin alan Kuyutas, çocukluktan beri hayalini kurdugu kasetçilik meslegine basladi.

Ilk dükkanini açtigi zaman önünde kuyruklar olustugunu belirten Kuyutas, ardindan geçen yillardan sonra gelisen teknolojiyle müsterilerini kaybetmeye basladi.

Dükkanda bulunan eski kasetlerle geçimini saglayan Kuyutas, ömrünün sonuna kadar bu meslegi yapacagini belirterek, kasetlerin kendisini geçmise götürdügü ifade etti.



“Sevdigin isi yapacaksin”

Bu ise baslayarak devamini getiren bir tek kendisinin oldugunu söyleyen Kuyutas, “1970 senesinde 15 yasindayken Almanya’ya gittim. Orada isçi olarak çalistim ve fakir bir ailenin çocuguydum zaten. 1984 senesinde Almanya’dan kesin dönüs yaptim. 29 Ekim 1984’de simdiki mekanimi açtim. Kasetçiligin en güzel zamanlar 1990’lardaydi. Ama 1980 ve 2005’e kadar satislar iyiydi. Simdi kaset üretimi olmadigi için nostalji oldu artik her sey. Bu ise baslayip da devam ettiren bir ben kaldim. Her zaman sunu söylüyorum bir isi yaparken sevdigin isi yapacaksin ve onda da devam edeceksin” dedi.

Kaynak: İHA