Kayseri'den Kisa Kisa

Kayseri'de Kocasinan Belediyesi, Kurban Bayrami öncesi mezarliklarda temizlik çalismalarini devam ettiriyor.

Kayseri'den Kisa Kisa
Belediyeden yapilan açiklamaya göre, ekipler, bayram öncesi temizlik yaparak, mezarliklari hazir hale getiriyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, vatandaslarin Kurban Bayrami'ni daha huzurlu ve daha temiz bir sekilde geçirebilmesi için çalismalari devam ettirdiklerini belirtti.

Çolakbayrakdar, sunlari kaydetti:

"Su ana kadar belirli araliklarla gerçeklestirdigimiz rutin faaliyetlere, Kurban Bayrami dolayisiyla ek çalismalar yaptik. Vatandaslarimizin mezarlik ziyaretlerini daha temiz ortamda gerçeklestirmeleri için mezarliklarda kuruyan otlar, dikenler, atilan çöp ve kati atiklar temizleniyor. Arife günü ve Kurban Bayrami süresince vatandaslarimizin, vefat eden yakinlarinin mezarlarini ziyaretlerinde herhangi bir olumsuzluk yasanmamasi için tüm tedbirleri aliyoruz."

- KASKI Talas'ta çözüm odakli projeyi tamamladi

Kayseri Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (KASKI) Genel Müdürlügü, yagmur suyu hatti güçlendirme çalismalari kapsaminda, Talas’ta 1680 metre uzunlugundaki çözüm odakli projenin yapimini tamamladi.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, KASKI Genel Müdürlügü, merkez ve ilçelerin tüm noktalarina saglikli ve kaliteli içme suyu, kanalizasyon ve yagmur suyu altyapilari insa etmeye devam ediyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen KASKI Genel Müdürü Özgür Özdemir, saglikli kentlerin insasinda alt yapilarin ne kadar önemli oldugunu bildiklerini belirterek, "Yapilan çalisma ile bir yandan mevcut kanalizasyon sebeke hattimizi güçlendirdik, diger yandan yagmur suyu hattimizi kanalizasyon hattimizdan ayirdik. Insallah bundan sonra bölgede her hangi bir sikinti ile karsilasilmayacak. Bütün amacimiz vatandaslarimiza sorunsuz bir alt yapi agi olusturmak." ifadelerini kullandi.

- Kayseri'de asfalt yapimi için 41 milyon liralik ihale gerçeklestirildi

Kayseri Büyüksehir Belediyesi, 605 kilometre yol için 41 milyon liralik ihale yaparak, ilçelerdeki kirsal mahalle yollarinda asfalt çalismalarina basladi.

Kirsal Hizmetler Daire Baskanligi, asfalt çalismalari kapsaminda 41 milyon liralik ihaleyi gerçeklestirdi.

Yol güvenligini ve konforunu artirmak amaciyla 605 kilometrelik asfalt çalismasi yapilacak.

Kayseri Büyüksehir Belediyesi Kirsal Hizmetler Daire Baskanligi, kirsal yollarda 605 kilometrelik satih asfalt kaplama isi yaparak, ilçelerdeki yollarinda konfor ve güvenliginin artirilmasi planlaniyor.

- Baskan Büyükkliç, AK Parti Genisletilmis Il Baskanlari Toplantisi'na katildi

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, AK Parti Genisletilmis Il Baskanlari Toplantisi'na katildi.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan baskanliginda gerçeklestirilen toplantiya, Büyükkiliç’in yani sira AK Parti Kayseri Il Baskani Saban Çopuroglu, AK Parti Kayseri Il Kadin Kollari Baskani Emine Timuçin ve AK Parti Kayseri Il Gençlik Kollari Baskani Furkan Mert Simsek de katildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Büyükkiliç, Erdogan’in gündeme dair önemli konulari ele aldigini anlatarak, "Çok önemli konulara deginen kiymetli liderimiz Sayin Erdogan’in hitaplarini dinledik. Toplantimizin hayirlara vesile olmasini diliyorum." ifadelerini kullandi.

Öte yandan, Baskan Büyükkiliç ve Çopuroglu toplantinin yapildigi salonda Içisleri Bakani Süleyman Soylu ile de bir süre sohbet etti.

Kaynak: AA