Bos Arazide Bulunan Kutular AFAD Ekiplerini Harekete Geçirdi

Kocaeli’nin Basiskele ilçesinde bos bir arazide bulunan çöp posetlerinin içindeki teneke kutular, AFAD ekiplerini harekete geçirdi. Ekipler tarafindan yapilan incelemelerde, kurulardaki maddenin yalitim malzemesi oldugu tespit edildi.

Bos Arazide Bulunan Kutular AFAD Ekiplerini Harekete Geçirdi
Olay, Kocaeli’nin Basiskele ilçesi Mahmutpasa Mahallesi Karamürsel Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, cadde üzerindeki bos arazide çöp poseti içindeki kutularda bir madde oldugunu gören vatandaslar durumu hemen 112 Acil Yardim ekiplerine bildirdi. Ihbar üzerine olay yerine polis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Kisa süre sonra olay yerine gelen polis ekipleri bölgede güvenlik önlemi aldi.

Daha sonra olay yerine gelen AFAD ekipleri, özel kiyafetler giyerek kutularin çevresine hava kalite ölçüm cihazi ile incelemelerde bulundu. Ölçümlerde kutulardan gaz çikisi olmadigi tespit edildi. Ekipler tarafindan yapilan incelemelerde, kutulardaki maddenin dis yapi yalitiminda kullanilan bir malzeme oldugu tespit edildi. Daha sonra olay yerine çagrilan IZAYDAS’a ait araçla, ekipleri harekete geçiren maddeler bos araziden kaldirildi.
Kaynak: İHA