BBP Genel Baskani Mustafa Destici Açiklamasi

Büyük Birlik Partisi Genel Baskani Mustafa Destici, “Basbaglar’da, bugün hala çözülemeyen çok sayida provokasyona sahne olan ’Türkiye’nin karanlik yili’ olarak anilan 1993’te ne yapilmak istendigine dair önemli ipuçlarina rastlariz. O gün, Madimak olayinin hemen ardindan Türkiye’de Türklerle Kürtler, Alevilerle Sünniler, dindarlarla laikler, sagcilarla solcular arasinda baslatilmak istenen bir kan davasinin fitili ateslenmeye çalisildi” dedi.

BBP Genel Baskani Mustafa Destici Açiklamasi
BBP Genel Baskani Destici, TBMM’de basin toplantisi düzenleyerek, gündemi degerlendirdi. Destici, Basbaglar katliaminin aydinlanmadigini söyleyerek, “Basbaglar’da, bugün hala çözülemeyen çok sayida provokasyona sahne olan ’Türkiye’nin karanlik yili’ olarak anilan 1993’te ne yapilmak istendigine dair önemli ipuçlarina rastlariz. O gün, Madimak olayinin hemen ardindan Türkiye’de Türklerle Kürtler, Alevilerle Sünniler, dindarlarla laikler, sagcilarla solcular arasinda baslatilmak istenen bir kan davasinin fitili ateslenmeye çalisildi. Yasananlari aydinlatmak, failleri bulup cezalandirmak Türkiye Cumhuriyeti’nin görevidir. O günden bugüne, Basta Madimak ve Basbaglar’la ilgili, parti ve siyasi görüs ayirmadan, görev yapan her hükümet, bu olaylarin faillerini bulmakla sorumluydu ve görevlerini yapmamakla vebal tasimaktadir” degerlendirmesini yapti.

Destici, polisin, devletin halkla karsi karsiya gelen yüzü olduguna isaret ederek, “Her kamu görevlisi gibi güvenlik güçlerimiz de görevlerini hukuk çerçevesinde yapmak zorundadir. Ters kelepçe uygulamasinin en ekstrem durumlarda ve son çare olarak uygulanmasi gerektigine dair tüm kolluk güçlerine, Içisleri Bakanimizin talimati oldugunu da biliyoruz. Buna ragmen hem de bir bayana bu uygulamayi reva görmek, haksiz ve idari-adli süreçlerde sorusturulup yargilanmasi gereken bir durumdur. Içisleri Bakanimiz Sayin Süleyman Soylu’nun bu ve benzer hususlardaki yüksek hassasiyeti ve talimatlarina ragmen, bunlarin yasaniyor olmasi da çok manidardir. Biz bakanimiza güveniyoruz. Onun özellikle terörle, suçla ve suçlularla karsi ne kadar fedakar bir çalisma yürüttügüne de sahidiz. Devletin terörle mücadelesinin en saglam aktörlerinin basinda olan Sayin Içisleri Bakanimiz, bu tür hadiselerle de yipratilip terörle mücadelesine de sekte mi vurulmak istenmektedir? Sadece sahsi degil, onunla birlikte bütün Içisleri Bakanligi ve emniyet personeline de ayni zorluk mu yasatilmak istenmektedir? Acaba hangi mihraklar devreye girmistir de bir taraftan Içisleri Bakanligi ve Emniyet zorda kalsin, öbür taraftan BBP tabani tahrik edilerek hükümet ve Cumhur Ittifaki yipratilsin? Bir tasla iki kus vurma hesabi güdenler sunu bilsinler ki biz bu oyunlara gelmeyiz, bu tahriklere kapilmayiz, bu provokasyonu bozariz. Açilan sorusturmada olayin bu yönleri de arastirilmali, burada dahli ve ihmali olanlar sorusturma kapsamina alinmalidir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA