Basbaglar Sehitleri Anildi

Erzincan’in Kemaliye ilçesine bagli Basbaglar köyünde 5 Temmuz 1993 tarihinde meydana gelen terör saldirisinda hayatini kaybeden 33 vatandas, düzenlenen törenle anildi.

Basbaglar Sehitleri Anildi
Basbaglar köyü Kültür evi önünde düzenlenen törene Vali Mehmet Makas, Milletvekilleri Süleyman Karaman, Burhan Çakir, Kadim Durmaz, eski Bakan Hasan Gemici, Erzincan Belediye Baskani Bekir Aksun, Kemaliye Kaymakami Emre Yesilbas, Kemaliye Belediye Baskani Mehmet Karaman, Ülkü Ocaklari Genel Baskani Ahmet Yigit, Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursali, Cem Vakfi Genel Baskani Süleyman Güzel, Hür Dava Partisi Genel Baskan Yardimcisi Metin Kaya, Saadet Partisi Genel Baskan Yardimcisi Yilmaz Bayat, il ve ilçe protokolü ile köy sakinleri katildi.

Kur’an-i Kerim tilaveti ile baslayan programda konusan Basbaglar Köyü Muhtari Ali Akarpinar, "Bundan tam 28 yil önce, 5 temmuz 1993 pazartesi günü aksam ezani okundugu vakitte, köyümüze gelen hain teröristlerin köyümüzde soykirimi andiran bir katliam sonucunda sehit ettikleri 33 vatandasimiz için düzenlenen anma törenimize istirak ederek acimizi paylasan tüm konuklarimizi sehitlerin huzurunda saygiyla selamliyorum. Yüzyillardir vatanimiz üzerinde hain planlari olan ve devletimizin güçlenmesini, halkin refah seviyesinin yükselmesini istemeyen, haçli zihniyetli dis odaklarin usakligini yapan terör örgütlerinin hain saldirilarinin, 2 temmuz 1993 tarihinde önceden hazirlanmis ve kurgulanmis olarak sahneye konulan Sivas Madimak otelinde ve üç gün sonra köyümüzde yapilan katliamin asil amacinin milletimizin birlik ve bütünlügüne, vatandaslarimiz arasina ayrilik tohumlari atarak devletimizi zayif düsürmek suretiyle bölmek oldugu günümüze kadar yapilan tüm terör saldirilarinda açikça görülmüstür. Yasadigimiz bu katliamin üzerinden 28 yil geçmesine ragmen Basbaglar köyü mazlumlari, hâlâ yitirilen haklarini, kaybedilmis canlarin kanlarinin yerde kalmamasi için, bu katliamin sorumlularinin adalet önünde hesap vermeleri için hukuki mücadelesini bugüne kadar mesru zeminlerde devam ettirmistir.” dedi.

Protokol konusmalarinin ardindan program sehitlikte devam etti. Burada sehitlik önüne karanfil birakan protokol üyeleri dua etti.
Kaynak: İHA