Akseki'de Orman Yangini Devam Ediyor

Antalya’nin Akseki ilçesine bagli Hocaköy Mahallesi’nde çikan yangin devam ediyor. Öte yandan Kepez Mahallesi yakinlarindaki ormanlik alanda, Güglen Dagi’nda yanginin devam ettigi ve yanginin Hocaköy Mahallesi’nin arkasinda bulunan Katran Dagi’na siçradigi ögrenildi.

Akseki'de Orman Yangini Devam Ediyor


Rüzgarin da etkisiyle bir anda büyüyen yangin, yerlesim yerlerine dogru yaklasti. Hocaköy bölgesine kadar ilerleyen alevlere müdahale için bölgeye çok sayida arazözle orman ekibi sevk edildi. Yanginin farkli noktalarda devam ettigi ve kontrol altina alinmaya çalisildigi ögrenildi. Akseki’nin Hocaköy Mahallesi Kepezbasi mevkii, Inönü mevkii ve Güneykaya Mahallesi Usakli mevkilerinde yangin devam ediyor. Köye yaklasan yangina karsi jandarma tarafindan Hocaköy’de vatandaslar ve hayvanlar tahliye ediliyor. Köyde gençler ise yangina müdahale için yardim ediyorlar. Yangin Hocaköy’den sonra Katran Dagi’nda etkili olmaya basladi.

Ayrica Ibradi ilçesi Ormana Mahallesi Katranci Dagi’nda da etkili olmaya basladigi bildirildi.

Çevre illerden gelen çok sayida orman isçisi ve arozözlerle köylüler de yangina müdahale ediliyor.

IÇISLERI BAKANI SÜLEYMAN SOYLU CENAZEYE KATILDI

Antalya’nin Akseki ilçesindeki orman yangininda yasamini yitiren Hasan Ali Yüksel’in cenazesi defnedildi. Hasan Ali Yüksel’in (82) Antalya Adli Tip Kurumundaki otopsi islemleri tamamlandi. Cenaze, yakinlari tarafindan teslim alinarak Kepezbeleni Mahallesi Mezarligi’na getirildi.

Burada kilinan cenaze namazinin ardindan Yüksel’in naasi topraga verildi.

Cenaze törenine, Yüksel’in çocuklari ve yakinlari ile Içisleri Bakani Süleyman Soylu, AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim ve vatandaslar katildi.

(Ayse Çatli/IHA)
Kaynak: İHA