Dündar'a Kardes Ziyareti

Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar, Kosova Cumhuriyeti Bölgesel Kalkinma Bakani ve Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Baskani Fikrim Damka ile Mamusa Belediye Baskani Abdülhadi Krasniç’i agirladi.

Dündar'a Kardes Ziyareti
Kardes sehir Mamusa Belediye Baskani Abdülhâdi Krasniç ile birlikte Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar’i makaminda ziyaret eden Kosova Cumhuriyeti Bölgesel Kalkinma Bakani ve Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Baskani Fikrim Damka, Osmangazi Belediyesi’nin Kosova halkinin gönlündeki yerinin çok farkli oldugunu söyledi.

Baskan Dündar’in, Kosova ile münasebetlerin güçlenmesi için çok ciddi çalismalar yaptigini ifade eden Fikrim Damka, “Mustafa Baskan, her yil Kosova’yi birkaç kez ziyaret ediyor. Birlikte pek çok etkinlik düzenliyoruz. Kosova’daki kardeslerini hiçbir zaman unutmuyor” dedi.

Osmangazi Belediyesi’nin Mamusa ile kardes sehir oldugunu ifade eden Bakan Damka, “Ayni zamanda her yil birlikte Sultan Murat Hüdavendigâr Han’i anma törenleri düzenlemekteyiz. Bugün de kendilerini ziyaret ederek çesitli projeler üzerine konustuk. Balkanlar’da, Kosova’mizda, Prizren’de, Mamusa’da neler yapilabilir, bu konular üzerine istisarelerde bulunduk. Kendileri, bugüne kadar daima yanimizda oldu, bize büyük destek çikti. Ben, hem hükümetim, hem de Kosova’daki Türk toplumu adina kendilerine tesekkürlerimi sunuyorum” diye konustu.

Mamusa’da Osmangazi izleri

Kardes sehir Mamusa Belediye Baskani Abdülhadi Krasniç de Osmangazi Belediyesi ile Mamusa arasinda çok güçlü akrabalik baglari bulunduguna dikkat çekti. Nazik ev sahipligi için Baskan Dündar’a tesekkür eden Krasniç, “Bugüne kadar yürüttügümüz sosyal, kültürel ve teknik is birliklerinin, Mamusa Belediyesi’ne çok büyük katkisi oldu. Mamusa’da, Osmangazi’nin izlerini tasiyan birçok eser mevcut. Bugün de, iki belediye arasindaki bu dostluk ve kardeslik iliskisinin güçlenerek devam etmesi için, karsilikli fikir alisverisinde bulunduk” dedi.

Misafirlerini makaminda agirlayan Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar ise, ziyaretten duydugu memnuniyeti ifade ederek, “Bakanimiz ve kardes sehir Mamusa Belediye Baskanimiza ziyaretleri için tesekkür ediyorum. Kosova ile Türkiye arasinda tarihten gelen çok güçlü bir bag var. Belediye olarak bizler de, yerel yönetimler düzeyinde bu iliskilerimizi sürdürüyoruz. Meselâ Sultan Murad’i anma etkinlikleri esilesiyle her yil oradaki kardeslerimizle bir araya geliyoruz. Bizler de bu iliskilerin gelisip güçlenmesi, iki ülke arasindaki ticari ve kültürel baglarin güçlenmesine katkida bulunuyoruz” diye konustu.

Dündar, ziyaretin sonunda Osmangazi Belediyesi’nin hayata geçirdigi projelerin maketleri üzerinde misafirlerine bilgi verdi.
Kaynak: İHA