Trafik Borcu Ve Vergi Ödemek Isterken Tüm Parasini Dolandiricilara Kaptirdi

Ordu’nun Ünye ilçesinde aracinin trafik borcu ve motorlu tasitlar vergisini (MTV) mobil olarak ödemek isteyen bir kisi, iddiaya göre hesabindaki tüm parayi dolandiricilara kaptirdi. Kendilerini banka görevlileri gibi tanitan sahislara kartinin tüm bilgilerini veren sahis, gerçegi ise ATM’ye gidince ögrendi.

Trafik Borcu Ve Vergi Ödemek Isterken Tüm Parasini Dolandiricilara Kaptirdi
Ünye ilçesinde yasayan Isa Kuscu, otomobilinin 2021 yili Temmuz ayi motorlu tasitlar vergisi ile plakasina yazilan trafik cezasini E-Devlet uygulamasi üzerinden ödemek istedi. Siteme giris yapan Kuscu, sonrasinda telefonunun tarayicisindan bu borçlari ödemeye çalisti. Islem esnasinda telefon numarasini giren Kuscu’yu arayan kisiler, kendilerini banka görevlisi gibi tanitarak, bazi sorular yöneltti ve islemi onaylamasi gerektigini söyledi.

Tüm kart bilgilerini karsi taraf ile paylasan Kuscu, bandrol ve trafik cezasi borcunu ödemeye çalisirken, hesabindaki yaklasik 3 bin liradan oldu, gerçegi ise kartini ATM’ye takinca fark etti.

“Hesabimda para kalmamis”

14 Temmuz tarihinde vergi ve ceza borcunu ödemeye çalisirken hesabindaki paradan oldugunu belirten Kuscu, “14 Temmuz tarihinde aracimin vergisini ve trafik cezasini ödemek için E-Devlet uygulamasi üzerinden giris yaptim ve maas kartimdan ödemeye çalistim. Bu sirada benim anlamadigim farkli sayfalar açilmis. Kart bilgilerimi oradan paylasmisim. Maas kartimdan 2 bin 950 TL’yi gasp etmisler, hesabimda para kalmamis” dedi.



“Bana kendilerini müsteri temsilcisi gibi tanittilar”

“Bana kendisini müsteri temsilcisi gibi tanitti ve kart bilgilerimi aldi” diyen Kuscu, “Bana, ‘onayliyor musun?’ diye sordular ancak ben gerçek bandrolümü ödüyorum zannettim ve onayliyorum dedim. Çünkü bana kendilerini müsteri temsilcisi gibi tanittilar. Onay verince de tüm parayi çekmisler. Toplam tutar 3 bin TL’ye yakindi” seklinde konustu.



“Karti ATM’ye takinca sok oldum”

Hesabindaki tüm paranin çekildigi, banka kartini ATM’ye taktiginda anladigini aktaran Isa Kuscu, “Kimse benim gibi özellikle bu islerden anlamayanlar bu tür bilgileri paylasmasin. Sonrasinda hesabinda ne kadar para varsa gidiyor. Bir de bayram üstüydü, karti ATM’ye takinca hesapta para olmadigini gördüm ve sok oldum. Yetkililerimizden bu konuda yardim bekliyorum. Banka ile görüstüm, polis ekiplerine gittim ve beni siber suçlara yönlendirdiler, sikayetçi oldum” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA