Tunus'ta Hükümet Karsiti Protesto

Tunus’un birçok kentinde bir araya gelen yüzlerce vatandas, ülkede kötülesen korona virüs (Covid-19) salgini ile ekonomik ve sosyal durumu protesto ederek, Tunus Basbakani Hisam El-Mesisi’nin görevden alinmasini ve Tunus Halk Temsilcileri Meclisi’nin (ARP) dagitilmasini talep etti.

Tunus'ta Hükümet Karsiti Protesto
Tunus’un birçok kentinde bir araya gelen yüzlerce vatandas, korona virüs (Covid-19) salgini mücadele eden ülkede giderek kötülesen saglik, ekonomik ve sosyal durumu protesto etti. Aralarinda yaslilarin da bulundugu gösterilerde vatandaslar, Tunus Basbakani Hisam El-Mesisi’nin görevden alinmasini ve Tunus Halk Temsilcileri Meclisi’nin (ARP) dagitilmasini talep etti.

Tunus’un Munastir, Safakes, El Kaf ve Sousse kentlerinde yer alan Tunus "Nahda Hareketi" partisinin ofislerine saldiran ve partinin Tuzer kentindeki genel merkezini kundaklamaya çalisan protestocularin, Tunus polisine taslarla saldirmasi üzerine taraflar arasinda arbede yasandi. Olaylara müdahale eden polis, protestoculara biber gazi ile müdahale etti.
Kaynak: İHA