Antalya'da Alacasu Koyu Eylemi

Antalya’nin Kemer ilçesindeki Alacasu Koyu’nun yilligi 610 bin TL’den bir sirkete ihale edilmesi konusunda Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy’un dün “1. Derece Arkeolojik Sit alani içinde kaliyor. Itiraz ettik, iptal edilecegini düsünüyorum” açiklamasinin ve koyun ihale edilmesini istemeyenleri bunu net sekilde söylemeye çagirmasinin ardindan, bir grup vatandas koya giderek itiraza destek verdi.

Antalya'da Alacasu Koyu Eylemi
Milli Parklar siniri içinde bulunan Alacasu Koyunun kiralanmasi için 13 Temmuz’da yapilan ihaleyi 610 bin TL teklif veren bir sirket kazanmisti. 7+13 yilligina kiralanan alandan yararlanan vatandaslarin magdur olacagini ve söz konusu koyda yapilasmaya yol açacagi gerekçesiyle Alacasu’nun sinirlari içinde bulundugu Çamyuva Mahallesi muhtari Ridvan Vicir’in çagrisina vatandaslar, belediye meclis üyeleri, muhtarlar destek verdi.

"Hangi nitelikte olursa olsun yapilasmaya karsiyiz”

Açiklama yapilacak yerde yazilan “Alacasu halkindir” pankarti önünde konusan muhtar Ridvan Vicir, Alacasu Koyu’nun Beydaglari Sahil Milli Parki içinde kaldigini ve 1. derece arkeolojik sit alani statüsünde oldugunu hatirlatarak, “Burada herhangi bir yapilasma söz konusu olamaz. Henüz vaziyet planini görme sansimiz olmadi. Fakat hangi nitelikte olursa olsun yapilasmaya karsiyiz” dedi.

Koydan yararlanan vatandaslarin insani ihtiyaçlari için dus, tuvalet, soyunma giyinme kabini gibi ihtiyaçlarin Milli Parklar ve yerel yönetimler tarafindan karsilanmasi gerektigini söyleyen Vicir, koyun ticari rant için kiralama veya tahsis edilmesine karsi olduklarini ifade etti.



Bakan’in itirazina tesekkür

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy’a da ihalenin iptali için itirazda bulunmasindan dolayi tesekkür eden Vicir, “Alacasu Koyu sadece Kemer’in degil tüm Türkiye tarafindan hatta dünyaca bilinen Likya yolu üzerinde bulunan tarihi metropolleri içerisinde barindiran Akdeniz’in incisi ’Alacasu’. Yatlarin gezi teknelerinin vazgeçilmez duragi Alacasu. Dogal yapisi tarihi dokusu içinde barindirdigi yerel balikçilari ile dogal yasam kaynagi Alacasu. Bu tarihi mirastan gelecek nesillerimizi mahrum birakamayiz. Kimse bunun vebalini tasiyamaz. Arzumuz ihalenin iptal edilmesi ve Alacasu koyumuzun Milli Parklar Müdürlügü veya yerel yönetimler idaresinde düzenleme yapilip halkin kullanimina birakilmasidir“ seklinde konustu.

Kaynak: İHA