Sivrisinekle Kapsamli Mücadele

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, vatandaslarin rahat bir yaz mevsimi geçirebilmesi amaciyla sivrisinekle kapsamli mücadele ediyor.

Sivrisinekle Kapsamli Mücadele
Saglik ve Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi’na bagli Veteriner Hizmetleri Sube Müdürlügü’nün bünyesinde hizmet vermekte olan Vektör Mücadelesi Birimi, Kocaeli’nin sinirlari kapsaminda vektörel özellik gösteren canlilarla mücadele ediyor. Sulak ve bataklik yerlerde çok üreyen ve bulasici hastaliklari yayan uçucu bir böcek olan sivrisinek, bu canlilarin basinda geliyor. Bu sebeple Kocaeli Büyüksehir Belediyesi tarafindan yürütülen çalismalarda basta göl, gölet, su birikintileri, bataklik ve sazlik alanlar yogun olarak kontrol altinda tutuluyor.31 ilaçlama ekibi ile çalismalarini gerçeklestiren vektör mücadelesi birimi, 15’ i teknik personel olmak üzere 132 kisilik kadrosuyla Kocaeli’de 260 mahallede düzenli periyotlarla ilaçlama ve kontrol faaliyetlerini gerçeklestiriyor.

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, vektör mücadelesi hizmeti kapsaminda, gezici kova - bidon müdahale ekiplerini görevlendiriyor. Bu gezici ekipler, vatandaslarin yagmur suyu biriktirmek amaciyla müdahale ve tespit edilmesi zor olan alanlarda biraktiklari kova, bidon, varil gibi üreme noktalarina müdahale ediyorlar.
Kaynak: İHA