Sehitler Bayramda Unutulmadi

Bingöl’ün Solhan ilçesinde Sosyal Hizmetler Müdürlügü personelleri sehit ailelerini ziyaret etti.

Sehitler Bayramda Unutulmadi
Solhan Sosyal Hizmetler Müdürlügü tarafindan 1993 yilinda sehit olan güvenlik korucu Sait ve Emin Yildiz kardeslerin ailesi evlerinde ziyaret edilip bayramlasmadan sonra ilçe kabristaninda bulunan mezarlari ziyaret edilerek dualar okundu. Ardindan; 2017 yilinda Hakkari’nin Semdinli ilçesinde terör örgütleriyle üs bölgesinde çikan çatismada sehit olan sehit sözlesmeli er Ersin Özyurt’un ailesi Murat köyü Alak mezrasinda ziyaret edildi. Yapilan ziyaretin ardindan aile ile beraber sehidin kabrine gidilerek dualar okundu. Sehit Güvenlik Korucusu Sait Yildiz’in oglu Nurettin Yildiz, “Babam yaklasik 28 yil önce bir çatismada sehit oldu. Her zaman mezarina geliyoruz ama bayram tadi görmüyoruz. Öncesinden de Yesilova barakalarinda terör baskininda bir amcam sehit olmustu. Ayni çatismada esi ve bir çocugu yaralandi” seklinde konustu.

Yildiz’a eslik eden Solhan Sosyal Hizmetler Müdürü Seyfettin Özdemir, kurum olarak her bayram oldugu gibi bu bayramda sehit yakinlari ve kabirlerini ziyaret ettiklerini söyledi.

Özdemir, "Cumhurbaskanimiz, bakanimiz, valimiz ve kaymakamimizin selamlarini iletiyoruz. Yalniz olmadiklarini ve devletin her zaman yanlarinda olduklarini anlatiyoruz, yanlarindayiz. Ilçemizdeki bütün sehit kabirlerini tüm kurumlarimizin isbirligi içerisinde ziyaret etmeye çalisiyoruz. Bayramin ilk üç gününde ilçemizdeki yaklasik 30 sehit kabrini ziyaret ediyoruz. Hepsini bire bir ziyaret ederek dualar ediyoruz” diye konustu.

Alak mezrasinda sehit Özyurt’un aile ve kabir ziyaretinde sehidin kiz kardesi Fatma Özyurt, “Agabeyim 2017 yilinda Hakkari’nin Semdinli ilçesinde üs bölgesinde çatismada sehit oldu. Agabeyimsiz bu 8’inci bayram geçiriyoruz. Bayramlarda yanimizda olmanizi çok istiyoruz. Agabeyim olmazsa bile en azindan agabeyim arkasinda çok güzel insanlar biraktigini görmek isteriz. Belki agabeyimin yerini tutamazlar ama en azinda arkamizdaki agabeylerimiz ve destekçilerimizin oldugunu bilelim. Annem ve babam bu konuda çok sorun yasiyorlar. Evet agabeyimin arkadaslari var geliyorlar çok sükür ama siz degerli büyüklerimizden de bunu görmeyi çok isteriz. Içimizdeki duygulari anlatamayiz, çok zor. Annem ve babam bu aciyla konusamiyorlar olabilir ama ben elimden geldigi kadar onlarin duygularini tarif etmeye çalisacagim. Sizden istedigim tek sey anne ve babamin yaninda olmaniz. Özellikle son günlerde hep yanimizda olan Sosyal Hizmetler Müdürü Seyfettin Özdemir’e huzurunuzda çok tesekkür ediyorum" seklinde konustu.

Sehit Ersin Özyurt’un annesi Asliye Özyurt ise, 8 bayramdir Ersin’in aralarinda olmadigini ve oglunu çok özledigini söyledi.

Kaynak: İHA