Önce Bayramlastilar, Sonra Asi Oldular

Bitlis’in Tatvan ilçesinde düzenlenen bayramlasma töreni, asi ile taçlandirildi.

Önce Bayramlastilar, Sonra Asi Oldular
Asilama oraninin en az seviyede oldugu iller arasinda bulunan Bitlis’te, bayramlasma törenine katilan davetliler, önce bayramlasti sonrasinda ise asilarini yaptirdi. Asilama oraninin arttirilmasi amaciyla baslatilan çalismalar tüm hiziyla devam ederken, bu çalismalara bir destek te bayramlasma töreninde geldi. Tatvan ilçesindeki ögretmenevi bahçesinde düzenlenen bayramlasma törenine katilan davetliler, bir birleriyle bayramlastiktan sonra ilçe Kaymakami Tekin Erdemir’in daveti üzerine alanda açilan asi standina geçerek asilarini yaptirdi. Hem bayramlasma hem de asilamayi bir arada yapan Tatvanlilar, tek tek asilarini yaptirarak asilamaya tam destek sundu.

Asilama oranini yükseltmek için ilçe genelinde yogun bir çalisma yürüttüklerini ifade eden Tatvan Ilçe Kaymakami Tekin Erdemir, "Bu günkü bayramlasma programimiz güzel bir program oldu. Bu gün burada programa katilip asilarini henüz yaptirmamis olan davetlerimizi asilamak suretiyle de taçlandirdik. Ilçemizdeki asilama oranini yükseltmek amaciyla her türlü çalismayi yapmaktayiz. Insallah gerçeklestirmis oldugumuz bu çalismalar kapsaminda da ilimiz ve ilçemizdeki asilama orani kisa sürede yükseltmeyi hedefliyoruz. Cenabi haktan tez vakitte hepimizin bu hastaliktan kurtulmasini niyaz ediyoruz" dedi.

Düzenlenen bayramlasma programi vesilesi ile asilarini yaptiran Tatvanli vatandaslar ise herkesi asi olmaya davet ettiler.
Kaynak: İHA