Kendi Traktörünü Yapti, Hedefinde Kepçe Var

Tokat’in Niksar ilçesinde kendi traktörünü yapan çiftçi kepçe yapmayi hayal ediyor.

Kendi Traktörünü Yapti, Hedefinde Kepçe Var
Niksar ilçesi Akpinar Mahallesinde ikamet eden 4 çocuk babasi Sabri Budak (57), yetenegi ile dikkat çekiyor. Endüstri meslek lisesi metal bölümü mezunu olan Budak, çocukluk yillarinda hayal ettigi traktörü kendi yapmaya karar verdi. Evinin odunluguna atölye kuran Budak, sanayiden topladigi hurda malzemelerden traktörün iskeletini olusturdu. Su motoru, sanziman, diferansiyel ile elektronik parçalari ikinci el olarak alan çiftçi, bos kaldigi günlerde atölyesinde çalisti. Yaklasik 1 yilda hurda malzemelerin montajini yaparak traktörünü çalisir hale getirdi. Traktörünü tarla islerinin yani sira ulasimda kullanan Budak’in hayali kendi kepçesini yapabilmek.

Çocukluk yillarinda traktör yapmayi hayal ettigini belirten Budak, “Çocukluktan beri merakimiz vardi. Sanayiden hurda malzemeleri toparladim. Sanziman, diferansiyel gibi mekanik kisimlarini aldim. Sanayiye gitmeden evde kendime bir atölye kurdum. Bir kaynak çantasi taslamasi, matkap gibi aletlerle toparladim. Bu hale getirdim. Simdi arazimi sürmek için kullaniyorum. Çarsiya da gidip gelebiliyorum. Yakit olarak da çok ideal” dedi.

Kepçe yapmayi hayal ettigini belirten Budak, “Arazide kepçeye çok ihtiyaç oluyor. O nedenle kepçe yapma projem var. Suada imkanlarim yetersiz oldugu için henüz baslayamadim. Ama ilerde yapmayi düsünüyorum. Bu traktörü kisitli imkanlarla yaptim. Ekonomimde çok fazla yoktu. Zor kosullarda kendi yiyecegimden tasarruf ederek bu sekille getirebildim. Imkan verdikten sonra çok daha güzel seyle yapilabilir” diye konustu.

Kaynak: İHA