Kanada'da Çocugunu Alan Bayram Karnavalina Kostu

ISNA Kanada Islam Merkezi Imami Hüssam Helal: 'Bayramin sevincini yasadigimiz bugün salgin kurallari yüzünden bunalan insanlari rahatlatmak için organize ettigimiz karnavala binlerce kisi geldi, gelmeye devam ediyor'.

Kanada'nin Mississauga kentinde Kuzey Amerika Islam Topluluguna (ISNA) bagli Kanada Islam Merkezi tarafindan Kurban Bayrami dolayisiyla organize edilen karnavalda anne ve babalar çocuklariyla eglenme firsati buldu.

Merkezin otoparkina kurulan karnaval meydanina akin eden binlerce kisi, içeri girebilmek için saatlerce sira bekledi.

Bölgede trafigin kilitlendigi karnavalda Müslüman ailelerin yani sira çevredeki evlerde yasayan Kanadalilar da çocuklariyla eglendi.

Asiri sicaga karsi karnaval meydaninda ücretsiz su dagitildi ve serinleme alani olusturuldu, acikanlar için de sandviç ve hamburger satildi.

ISNA Kanada Islam Merkezi Imami ve Karnaval Organizatörü Hüssam Helal, AA muhabirine yaptigi açiklamada, "Bayramin sevincini yasadigimiz bugün salgin kurallari yüzünden bunalan insanlari rahatlatmak için organize ettigimiz karnavala binlerce kisi geldi, gelmeye devam ediyor. Ailelerin ve çocuklarin sevincini görmek, bayrama baska bir güzellik katiyor." dedi.

Bayramin birinci günü ögle namazindan sonra baslayan karnaval, aksam namazi saatine kadar sürdü.
Kaynak: AA