Tarlada 2 Bin Yillik Kitabe Bulundu

UNESCO geçici miras listesinde bulunan Bursa’nin Iznik ilçesinde bir tarlada tarihi tasin üzerinde islenmis kitabe bulundu. Vatandasin ihbari üzerine olay yerine çok sayida polis ve arkeolog sevk edildi. Kitabe polis ekip otosuyla müze müdürlügüne teslim edildi.

Tarlada 2 Bin Yillik Kitabe Bulundu
Oguz Taflan isimli genç Iznik Sehir Stadyumu yakininda bulunan yol kenarindaki bir tarlada tarihi eser fark etti. Durum yetkililere bildirildi.

Kitabenin bulundugu bölgeye polis ekipleri ve müzede görevli arkeolog sevk edildi. Yapilan incelemelerde kitabenin 2 bin yillik oldugu, üzerine Yunan harfleri ile yazilmis önemli bir tarihi esere ait oldugu ögrenildi. Müze görevlileri esliginde tarihi eser polisler tarafindan ekip otosuna yerlestirildi. Önemi büyük oldugu iddia edilen kitabe polis ekipleri tarafindan Iznik Arkeoloji Müzesi’ne teslim edildi.

Tarlada kitabeyi bulan Oguz Taflan, “Çok sasirdim. Tarihi eser oldugunu anladim. Üzerinde yabanci isimler yaziyordu. Yetkililere haber verdim” dedi.

Kaynak: İHA