Samsun'dan Kisa Kisa

Havza Küçük Sanayi Sitesi'nde, yaklasan hasat dönemi öncesi zirai makine ve ekipmanlarin bakim ile tamirat islerinde artis yasaniyor.

Aslançayir yolunda faaliyet gösteren 25 Mayis Küçük Sanayi Sitesi esnafi, havalarin isinmasi ve yaklasan hasat mevsimiyle son birkaç gündür artan islerden memnun.

Biçerbaglar, biçerdöver, tirpan ve benzeri zirai makine ve ekipmanlarin tamiratini yapan esnaf, hasat mevsiminin yaklasmasiyla islerinin artis gösterdigini belirtti.

Havza Küçük Sanayi Sitesi'nde esnafi ziyaret eden Havza Madeni Isler Kalaycilar ve Marangozlar Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Cesur Sahin, hasat mevsimine hazirlikli girmek isteyen çiftçilerin sanayiye geldigini belirtti.

Sahin, "Ilçenin yüksek kesimlerinde hasat basladi ilçe genelinde ise birkaç gün içinde baslayacak. Her geçen yil sanayiye gelen is azaliyor. Bunun nedenlerinden biri, çiftçilerin artik biçer veya biçerbaglarla degil biçerdöver ile tarlalarinda hasada yönelmesidir." ifadelerini kullandi.

Sahin, Madeni Isler Odasina bagli esnafa sirasi gelenlerin mutlaka asi olmalari gerektigini hatirlatmasinda da bulundu.

- Havza'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri

Havza Belediye Baskani Sebahattin Özdemir Havza halkini 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsaminda düzenlenecek doga yürüyüsü ve bisiklet turuna davet etti.

Özdemir, 15 Temmuz 2016’da hainlere karsi devletin gösterdigi kararlilik ve milletin gösterdigi kahramanligin Havza’da yasatilacagini, 15 Temmuz hain darbe girisiminin asla unutulmadigini ve unutulmayacagini ifade etti.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsaminda ilk etkinligin 14 Temmuz Çarsamba günü düzenlenecegini belirten Özdemir, "Etkinliklerimiz 14 Temmuz Çarsamba günü saat 09.00'da Kilavuz Ormani'nda düzenlenecek doga yürüyüsü ile baslayacak. Yaklasik 3 kilometrelik güzergahta devam eden yürüyüs, ilçe stadinda sona erecek. Geleneksel hale getirmek için çalistigimiz bisiklet turumuzu bu yil 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü temasi ile düzenleyecegiz. Saat 17.17’de Kevser Parki'ndan baslayacak ve yaklasik 6 kilometre uzunlugunda parkurdan olusan bisiklet turumuz, yine Kevser Parki'nda sona erecek. Tüm halkimizi bisikletleri ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü bisiklet turumuza davet ediyorum." diye konustu.

- Çarsamba'da organik findik rekoltesinde artis bekleniyor

Çarsamba Organik Findik Üreticileri Birligi Baskani Ali Bakir, bölgede geçen sene 1400 ton olan organik findik rekoltesinin bu sene 1600-1700 tona çikmasini beklediklerini bildirdi.

Bakir, yaptigi yazili açiklamada, Çarsamba ile Ayvacik ve Salipazari ilçelerinde organik findik üretimi yapmak isteyen üreticiler oldugunu belirtti.

Ayvacik ve Salipazari ilçelerindeki üreticilerin organik findik üretimine yeni baslayacagini anlatan Bakir, "Ancak ilçemizde geçen yil 1400 ton organik findik üretimi gerçeklestirilirken, bu yil bu rekolteyi 1600-bin 700 ton bekliyoruz. Bunda üretici sayimizin artmasinin yani sira mahsulün de ürün vermesinin etkisi var." ifadelerini kullandi.

Organik findik kazancinin daha yüksek oldugunu vurgulayan Bakir, sunlari kaydetti:

"Dünyada organik üretim artiyor. Organik findik üretiminde de Çarsamba, Karadeniz Bölgesi’nde birinci sirada yer aliyor. Bunun nedeni, talep ve organik findigin diger findiga oranla fiyatinin 2 lira daha fazla olmasi. Bu da üreticiye daha cazip geliyor. Insallah organik findik üretimi bundan sonraki yillarda daha artacak."

- Çarsamba'da "Telafide Ben de Varim" etkinlikleri sürüyor

Milli Egitim Bakanligi tarafindan hayata geçirilen "Telafide Ben de Varim" faaliyetleri, Çarsamba ilçesinde de 31 Agustos'a kadar sürecek.

Salgin sürecinde olumsuz etkilenen çocuklarin sosyal hayata kisa zamanda uyum saglamasina yönelik çok boyutlu ve yaz dönemi sürecinde devam edecek uygulamalari kapsayan program, renkli görüntülere sahne oluyor.

Çarsamba Ilçe Milli Egitim Müdürlügü, "Telafide Ben de Varim" faaliyetleri kapsaminda "Minikler Protokole Karsi" futbol müsabakasini organize etti.

Çarsambaspor minik futbol takimi ile Çarsamba Kaymakamligi daire amirlerinden olusan futbol takimi arasinda müsabaka gerçeklestirildi.

Ilçe Milli Egitim Müdürü Mustafa Özdemir, "Telafide Ben de Varim" faaliyetlerinin sadece akademik olarak degil, fiziksel, sosyal duygusal, akademik gelisim ve özel egitim alanlarini kapsadigini anlatti.

Ögrencilerin sosyallesmesi adina bu faaliyetleri önemsediklerini vurgulayan Özdemir, ögrencilerin bu süreçte Aile ve Sosyal Hizmetler, Gençlik ve Spor, Kültür ve Turizm, Saglik ile Içisleri bakanliklari ve belediyelere bagli tesis ile merkezlerden yararlanabileceklerini dile getirdi.

Çarsamba Belediye Baskani Halit Dogan da havuz çalismalarinin devam ettigini, tüm çalismalarinin gençler için oldugunu kaydetti.

Açilis konusmalarin ardindan protokol üyeleri, küçük futbolcularla maç yapti.

Kaynak: AA