Altindag'da E-Imar Dönemi

Ankara Altindag Belediyesi, yapilan is ve islemleri dijital platforma tasimaya devam ediyor.

Altindag'da E-Imar Dönemi
Vatandaslarin belediye binasina gelmesine gerek kalmadan islemlerini halletmesine olanak taniyan yeni uygulamalar, vatandaslarin büyük begenisini topluyor.

Altindag Belediyesi, Altindag’i teknolojik platforma tasiyor. Önceden vatandaslarin Altindag Belediyesi’ne gelerek yürüttükleri bazi islemler için belediye binasina gelinmesine gerek kalmayacak sekilde çözümler üreten Altindag Belediyesi, hem fiziksel temasi en aza indiriyor, hem de vatandaslara zaman kazandiriyor. Hayata geçirilen e-imar uygulamasi sayesinde, vatandaslarin belediyeye gelerek gerçeklestirmesi gereken imar süreçleriyle ilgili birçok islem, hiç belediyeye gelinmeden, dijital olarak kolaylikla gerçeklestirilebiliyor. Eksper islemleri, çap basvuru islemleri, yol kotu islemleri, mimari proje islemleri, ruhsat ve iskan islemleri de dijital olarak yapilabilecek islemlerin arasindaki yerini aldi.

Belediyeye gelmeye gerek yok

Altindagli vatandaslarin hem fiziksel temasini azaltmak, hem de zamandan tasarruf etmelerini saglamak için yeni uygulamalar ve tedbirler hayata geçirdiklerini söyleyen Altindag Belediye Baskani Doç. Dr. Asim Balci, "Vatandaslarimiz belediye binasina gelmeden tahakkuk bilgilerini, arsa rayiç bedelini, sicil ve beyan bilgilerini, tahsilat bilgilerini, vergi borcu yapilandirma basvurularini ve online ödeme kanallarini sorgulayabiliyordu. Ayrica belediyemizin www.altindag.bel.tr adresindeki web sitesi araciligiyla, bina metrekare maliyetlerini, asinma paylarini, arsa birim degerlerini ve emlak beyanlarini ögrenebiliyordu. Artik bunlara ek olarak baska hizmetleri de çevrimiçi platforma tasidik. Bundan böyle eksper islemleri, çap basvuru islemleri, yol kotu islemleri, mimari proje islemleri, ruhsat ve iskan islemleri de belediye binasina gelmeye gerek kalmadan halledilebilecek” dedi.

Baskan Balci, vatandaslarin hayatini kolaylastirmak ve zaman kazandirmak için her geçen gün yeni uygulamalar gelistirdiklerini, bunun için de teknolojiyi çok yakindan takip ettiklerini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA