Altin Portakal'a Basvurular Basladi

58. Antalya Altin Portakal Film Festivali, 2-9 Ekim tarihleri arasinda Kültür ve Turizm Bakanligi’nin katkilariyla Antalya Büyüksehir Belediyesinin ev sahipliginde düzenlenecek. Ulusal Uzun Metraj, Belgesel ve Kisa Film dallarindaki yarismalar için basvurular, festivalin internet sitesi üzerinden basladi.

Altin Portakal'a Basvurular Basladi


Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek yaptigi yazili açiklamada, festival kapsaminda Ulusal Uzun Metraj, Belgesel ve Kisa Film dallarindaki yarismalarin yani sira, Antalya Film Forum ve Uluslararasi Uzun Metraj Film Yarismasi’nin düzenlenecegini ve toplam 1 milyon 400 bin TL tutarinda ödül dagitilacagini belirtti.

Ulusal Yarismalara, 57. Antalya Altin Portakal Film Festivali’nin son basvuru tarihi olan 14 Agustos 2020’den sonra tamamlanmis ve 58. Antalya Altin Portakal Film Festivali’nden önce Türkiye’de halka açik ticari veya özel gösterimi yapilmamis ve yurt içinde bir festivale katilmamis Türkiye yapimi filmler katilabilecek. Festivalin internet sitesinden yapilacak basvurular için son basvuru tarihi 9 Agustos Pazartesi, saat 18.00 olarak belirlendi.

Festivalde, geçen yil ilk kez gerçeklestirilen açik hava gösterimleri bu yil da devam edecek. Festival ayni zamanda kapali salonlarda da Covid-19 kapsaminda gerekli tüm önlemler alinarak izleyicilerle bulusacak.

“Ödül heyecani basliyor”

Ulusal Uzun Metraj Film Yarismasi’nda yer alacak filmler arasindan seçilecek En Iyi Film, Altin Portakal heykelciginin yani sira 300 bin TL para ödülünün de sahibi olacak. Yarismadaki filmler ayni zamanda 100 bin TL degerindeki Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü için de yarisirken, sinema yolculugunun basindaki yönetmenlerin bir sonraki projelerini tesvik etmek amaciyla verilen Behlül Dal En Iyi Ilk Film Ödülü’nü kazanacak film de, 100 bin TL tutarinda para ödülüyle desteklenecek. Yilin en yeni belgesellerini bir araya getirecek Ulusal Belgesel Film Yarismasi’nda filmler toplamda 60 bin TL degerindeki ödüller için yarisacak. Ulusal Kisa Metraj Film Yarismasi’nda ise iki filme toplam 30 bin TL degerinde para ödülü verilecek.

Antalya Altin Portakal Film Festivali’nin Türkiye sinemasindaki kadin temsiliyeti ve görünürlügüne dikkat çekmek amaciyla iki yil önce baslattigi 50 bin TL degerindeki Cahide Sonku Ödülü, bu yil da Ulusal Uzun Metraj Film Yarismasi’ndaki filmlerden birinde, kamera arkasi ya da önü fark etmeksizin çalismis, emeginin yani sira kadin bakisini da filmin ayrilmaz bir parçasi kilabilmis bir kadin sinemaciya ya da kadinlardan olusan bir ekibe verilecek.

Yilin merakla beklenen yapimlarini bir araya getiren Uluslararasi Uzun Metraj Film Yarismasi’nda ise En Iyi Film 100 bin TL, En Iyi Yönetmen 50 bin TL para ödülüne sahip olacak. Bu yarismada En Iyi Erkek Oyuncu ve En Iyi Kadin Oyuncu dallarinda da Altin Portakal heykelleri sahiplerini bulacak. Üçüncü yilina giren Altin Portakal Sinema Okulu ile genç ve bagimsiz sinemacilara alan açan, sinemamizin yeni projelerine destek amaciyla düzenlenen ve bu yil toplamda 390 bin TL degerinde ödül verilecek Antalya Film Forum ile ilgili açiklamalar ise önümüzdeki günlerde yapilacak.

Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek’in baskanligini yaptigi 58. Antalya Altin Portakal Film Festivali’nin idari direktörlügünü Cansel Tuncer, yönetmenligini Ahmet Boyacioglu üstlenirken, sanat yönetmenligini Basak Emre yürütecek.
Kaynak: İHA