TBMM Genel Kurulu

AK Parti Grup Baskanvekili Bülent Turan: '(Nisantasi'nda bir kadin akademisyenin saldiriya ugramasi) Anli sanli kadin derneklerinin, mor halkalariyla meshur kadin derneklerinin, feminist iddiasinda olan derneklerin sesinin çikmamasini tam bir ilkesizlik örnegi olarak görüyorum'.

TBMM Genel Kurulu
AK Parti Grup Baskanvekili Bülent Turan, akademisyen Nese Nur Akkaya'nin Nisantasi'nda ugradigi saldiriya iliskin, "Anli sanli kadin derneklerinin, mor halkalariyla meshur kadin derneklerinin, feminist iddiasinda olan derneklerin sesinin çikmamasini tam bir ilkesizlik örnegi olarak görüyorum." dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, siyasi partilerin grup baskanvekilleri söz alarak, degerlendirmelerde bulundu.

IYI Parti Grup Baskanvekili Müsavat Dervisoglu, sehit ögretmen Senay Aybüke Yalçin'a ölüm yil dönümünde Allah'tan rahmet diledi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in partisinin grup toplantisinda, "Sözde siyasi parti genel baskani olarak çikip konusanlara, durmadan hep iftira... Neymis, millet açmis. Bundan bahsediyorlar. Aç olarak dolasanlari, buyurun siz de doyuruverin." dedigini belirten Dervisoglu, bunun bir cumhurbaskanina yakisan beyan olmadigini söyledi.

Borçlarin yapilandirildigini animsatan Dervisoglu, "Sayin Cumhurbaskani ve kabinesi müteahhitlerin sikintisiyla mesgul. Müteahhitleri sen doyuracaksin da garibani muhalefet doyuracaksa bunun anlasilabilir bir yani yoktur. Illa böyle bir iddianin sahibiyse Cumhurbaskani, Türkiye'de milletin önüne sandigi getirir, aç kalan vatandasimizi doyurma görevini de yeni iktidar olarak biz yerine getirebiliriz." ifadelerini kullandi.

MHP Grup Baskanvekili Levent Bülbül de sehit ögretmen Senay Aybüke Yalçin'i ölüm yil dönümünde rahmetle ve minnetle andi.

Marmara Denizi'ndeki müsilaj sorununun arastirilmasi için TBMM Baskanligina arastirma önergesi verdiklerini dile getiren Bülbül, Marmara Denizi Koruma Eylem Plani çerçevesinde bilim insanlarinin yönlendirmesi sonucu atilacak adimlarin bir an önce hayata geçirilmesi gerektigini ve bu kapsamda yapilan çalismalari desteklediklerini belirtti.

- "7 Haziran 2015 seçimi, Adalet ve Kalkinma Partisi'nde hiç unutulmamis"

HDP Grup Baskanvekili Hakki Saruhan Oluç ise Mardin'in yetkililerin karistigi suçlarla anilan bir sehir haline geldigini ileri sürerek, "Mardin'de acayip seyler oluyor. Bu is, kayyum atamasiyla, Vali Mustafa Yaman'la basladi ve bugüne kadar da sürdü." dedi.

Medyada kirlenme yasandigini öne süren Oluç, medya sahipligi izleme raporlarina göre Türkiye'deki basin yayin organlarinin çogunun medya haricinde faaliyet gösteren ticari sirketler bünyesinde oldugunu kaydetti.

Cumhurbaskani Erdogan'in "7 Haziran 2015 seçimlerinin asla unutulmamasi gerekiyor." açiklamasina deginen Oluç, "7 Haziran 2021'de kapatma davasi açilarak, 7 Haziran 2015 seçimleri hatirlatilmak isteniyor ve bu bir siyasi intikam davasidir, demistim. Sayin Turan, 'Öyle degil, tesadüf oldu' demisti. Neyse Adalet ve Kalkinma Partisi Genel Baskani beni dogruladi. 7 Haziran 2015 seçimi belli ki Adalet ve Kalkinma Partisinde hiç unutulmamis." degerlendirmesinde bulundu.

- "Getir sandigi, yapalim seçimi"

CHP Grup Baskanvekili Engin Altay da TBMM'nin tüm siyasi partilerin mutabakatiyla Marmara Denizi'nde yasanan çevre felaketine el atmasini çok olumlu karsiladiklarini belirterek, "Ayni Meclisin, devletin ve siyasetin ahlaki çürümüslügüne el atma zamaninin da çoktan gelip geçtigi kanaatindeyiz." diye konustu.

Altay da konusmasinda Erdogan'in "Neymis, millet açmis. Bundan bahsediyorlar. Aç olarak dolasanlari, buyurun siz de doyuruverin." sözlerini animsatarak, "Sayin Erdogan'a, Meclis'in arkasinda bir Ayranci Pazari var. Aksam dörtte oraya gitmesini tavsiye ederim. Saat dörtten sonra pazardan artiklari toplayan Ankaralilari orada görmesini tavsiye ederim. Açliktan intihar eden insanlarin feryadina kulak vermesini tavsiye ederim. Komedi gibi ya 'Siz doyurun' diyor. Getir sandigi, yapalim seçimi, millet aç mi degil mi görelim. Getir sandigi, bakalim ülkede nasil herkesin karni tok, sirti pek oluyor görelim. Getir sandigi, millet huzur bulsun, refaha kavussun." görüsünü dile getirdi.

- "Bu karaktersizlik degil, bunlarin tam karakteri oldu artik"

AK Parti Grup Baskanvekili Bülent Turan da tüm sehit ögretmenleri ve vefat yil dönümünde sehit Senay Aybüke Yalçin'i rahmetle andigini belirterek, "Devletimize 'katil' deme hadsizligine düsenlerin, gençlerimizi, ögretmenlerimizi, insanimizi sehit eden hain terör örgütüne 'katil' diyememelerini ve yol arkadaslarina ses çikarmamalarini da milletimizin vicdanina birakiyorum." dedi.

Akademisyen Nese Nur Akkaya'nin Nisantasi'nda ugradigi saldiriya isaret eden Turan, "Bizim en büyük gücümüz, ülkemizin birligi ve beraberligi. Dil, din, irk, kilik, kiyafet, yasam sekli, ayrim yapmaksizin tüm kadinlarimiz, tüm vatandaslarimiz basimizin taci olmalidir." diye konustu.

Fasist zihniyetlerin huzuru bozmasina, insana ve degerlere saldirmasina izin verilmemesi gerektigini vurgulayan Turan, söyle devam etti:

"Bu sahsin, 'Burada sizin gibileri istemiyoruz, Gaziosmanpasa'ya gidin' dedigini duyduk. Bunun anlamini biliyoruz. Nisantasi kimin, Gaziosmanpasa kimin? Kizilay da Altindag da Diyarbakir Bismil de Trabzon Sürmene de Çanakkale Gelibolu da hepimizindir, 84 milyonundur. Farkli siyasi partide yer aldiklari için 'Onlara selami sabahi kesin. Sofralarina oturmayin' diyen siyasilerin, bugün bir daha aynaya bakmasini, bu dilin milletimize faydasi olmadigini hatirlatmasini tüm Meclisin takdirine sunuyorum. Anli sanli kadin derneklerinin, mor halkalariyla meshur kadin derneklerinin, feminist iddiasinda olan derneklerin sesinin çikmamasini tam bir ilkesizlik örnegi olarak görüyorum. Karaktersizlik örnegi diyecegim ancak bu karaktersizlik degil, bunlarin tam karakteri oldu artik. Kadin dediklerinde kendi kadin kriterleri, insan haklari dediklerinde kendi tarzi gibi yasayan, düsünen insanlarin haklari gibi algilamalarini tüm kamuoyumuzun takdirine sunuyorum."

Kaynak: AA