Baskan Aktas Dünya Çevre Gününde Çöp Topladi

Bursa’da mahalle gönüllüleri, Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas ile birlikte Gökdere’de Irgandi Köprüsü altinda çöp topladi.

Baskan Aktas Dünya Çevre Gününde Çöp Topladi
Bursa’nin daha saglikli ve yasanabilir bir sehir olmasi hedefiyle çevre yatirimlarina agirlik veren Büyüksehir Belediyesi diger taraftan sosyal faaliyetlere devam ediyor. Büyüksehir Belediyesi, Mudanya ve Gemlik sahilleri ile kentin farkli noktalarinda yapilan çevre temizligi çalismalarina sehir merkezinden geçen Gökdere’nin yataginda devam etti. Büyüksehir Belediyesi’nin bu çalismasina Bursa Mahalle Gönüllüsü olan çevreci vatandaslar da büyük destek verdi. Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas da vatandaslarla birlikte çöp topladi.

Bursa’nin 3 milyon 100 bin nüfusuyla hizla büyüyen bir sehir oldugunu hatirlatan Baskan Aktas, bilhassa çevre konusunda herkesin üzerine düsen sorumluluklar oldugunu vurguladi. Atiklar ve geri dönüsüm konusunda özel hassasiyet gerektigini dile getiren Baskan Aktas, “5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsaminda farkli etkinliklere imza atiyoruz. Bu kapsamda Irgandi Köprüsü altinda gönüllü arkadaslarimizla birlikte dere boyunca temizlik yaptik. Açikçasi gördügümüz manzara çok hos degil. Sikaye hakkimiz yok. Bu sehri daha iyi kilabilmek adina hepimizin sorumluluklari var. Sehirlerimizin büyüdügünü, sanayilestigini ve sikintilarin gider arttigini unutmayalim. Eger hep birlikte sahip çikarsak Bursa’miz çok daha güzel olacak. Ben etkinligimize destek veren tüm gönüllülerimize tesekkür ediyorum” diye konustu.

Bursa Mahalle Gönüllüleri projesi kapsaminda Büyüksehir Belediyesi’nin birçok projesinde gönüllü olarak yer alan Seda Pala Duran ve esi Ugur Duran, “Bu projeye hiç tereddüt etmeden katildik. Çünkü iyilik yaptikça daha çok iyilik gelecegine inandik. Bugün de çevre günü münasebetiyle buradayiz. Sadece karsilik beklemeden yapilan iyiligin bir sekilde karsiligi olacaktir” dedi.

Kaynak: İHA