Engelli Sehit Çocugunu Sinava Polisler Götürdü

Babasi 2001 yilinda sehit oldugunda 3 aylik olan ve bedensel engelli olan Alperen Savas’i YKS’ye polisler götürdü.

Engelli Sehit Çocugunu Sinava Polisler Götürdü
Ordu’da görev yaptigi 2001 yilinda sehit olan polis memuru Adem Savas’in o zaman 3 aylik olan bedensel engelli oglu Alperen’in, Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’na (YKS) girecegini ögrenen Adana Emniyet Müdürü Dogan Inci sehit çocugunun sinav yerine Toplum Destekli Polislik Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan götürülmesi talimatini verdi. Bu talimat üzerine polis Savas’i Toros Mahallesi’ndeki evlerinden alip sinava girecegi Çukurova Üniversitesi Yabanci Diller Fakültesine götürmek için eve geldi. Sabah erken saatlerde yasadigi eve gelen babasinin silah arkadaslarini kapida gören Alperen, duygulandi.

Polislerin her zaman ailesinin yaninda oldugunu ve bu nedenle de gurur duydugunu belirten Alperen Savas, “Benim için çok farkli bir deneyim, ömrüm boyunca anlatacagim bir ani oldu. Sinav heyecanim var. Sinavimin güzel geçecegini düsünüyorum. Daha çok sözel alanlara yönelip Cografya, Tarih ve Edebiyat bölümlerini tercih etmek istiyorum. Daha sonra da bürokrasiyle ilgilenmeyi düsünüyorum” diye konustu.

Anne Sevgi Savas ise polislere tesekkür ederek, “Sag olsunlar polisler her zaman hem Alperen’in hem de benim yanimdaydi. Oglum için de önemli bir gün. Bizim polislerden bir talebimiz olmadi. Onlarin düsünüp yanimiza gelmeleri, çok güzel bir sey” dedi.

Polis, tekerlekli sandalyeyle asagiya indirdigi Alperen’i polis otosuna bindirip, sinava girecegi Çukurova Üniversitesi Yabanci Dil Fakültesi’ne götürdü. Burada da sinav heyecani yasayan Alperen ile bir süre sohbet eden polis, sinav bitimine kadar okul önünde bekledi.
Kaynak: İHA