Zonguldak'ta Sinav Heyecani

Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) için ilk oturum TYT basladi. Saat 10.15’te baslayan sinav heyecani 135 dakika sürecek.

Zonguldak'ta Sinav Heyecani
Zonguldak’ta Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) için ilk oturum TYT sinavi okulda adaylar, okul önünde veliler için heyecanli basladi.

Sinava girecek binlerce aday sabahin erken saatlerinde okul önlerine gelerek sinav heyecani yasadi. Adaylar sinav salonlarina belgeleri ve kimlikleri kontrol edilerek alindi. Sinav için çocuklarini okul önlerinde bekleyen velilerin heyecanli olduklari gözlendi. Veliler “Çocuklarimizin gelecegi için önemli bir sinav, herkesin büyük umutlari var. Çocuklarimizin emekleri zayi olmaz. Umarim bütün ögrenciler basarili olur” seklinde konustu.

TYT’de Türkçe testinde 40, sosyal bilimler testinde tarihten 5, cografyadan 5, felsefeden 5, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularindan 5 olmak üzere toplam 20, temel matematik testinde 40, fizikten 7, kimyadan 7 ve biyolojiden 6 sorunun yer aldigi fen bilimleri testinde de 20 soru yöneltilecek.
Kaynak: İHA