Kars'ta YKS Heyecani Basladi

Kars’ta Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’na (YKS) heyecani basladi. Sinava girecek ögrenciler aileleriyle birlikte Harakani Türbesi’nde sinav öncesi dua ettiler.

Kars'ta YKS Heyecani Basladi
Kars’ta sinava girecek ögrenciler önce Harakani Türbesi’ni ziyaret etti. Sinav öncesi Harakani Türbesi’ni ziyaret eden ögrenciler ve aileleri dua ettikten sonra sinava girecek okullarin yolunu tuttular.

Ögrenciler sinav merkezlerine geldiklerinde görevli polisler tarafindan karsilandi. Polisler sinav öncesinde ögrencilere moral vererek basari dileklerinde bulundu. Ögrenciler, üst aramalari polis ekipleri tarafindan titizlikle gerçeklestirildikten sonra sinav salonuna alindilar.

“Aileler okul bahçesi disinda bekledi”

YKS sinavina giren ögrencilerin aileleri ise okul bahçesi disinda heyecanla bekledi. Aileler, çocuklari için dua etti. Ögrenciler içeride ter dökerken aileleri de disarida heyecanla beklemeye basladi.

2021 Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) sinavi, Temel Yeterlilik Test (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabanci Dil Testi (YDT) olmak üzere üç oturumda tamamlanacak. TYT sinavi 26 Haziran’da, AYT ve YDT sinavi da 27 Haziran’da gerçeklesecek.
Kaynak: İHA