Önce Hasta Numarasi, Sonra Intihar Sovu

Kocaeli’nin Izmit ilçesinde sara hastasi oldugunu söyleyip simitleri ile birlikte kendini yere atan sahis, vatandaslarin 112 Acil Yardim ekiplerini arayacagini söylemesi üzerine yüksek gerilim hatti diregine tirmandi. Saatlerce ikna edilmeye çalisilan sahis, polis ekiplerinin aralarinda para toplamasi ve belediye ekiplerinin yardim kolisi getirmesi sonrasinda direkten indi.

Önce Hasta Numarasi, Sonra Intihar Sovu


Olay, Kocaeli’nin Izmit ilçesi Yahyakaptan Mahallesi Hanedan Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, sokakta simit koydugu tepsi ile yürüyen Ibrahim A. isimli sahis, bir anda yere düstü. Sahsin yanina gelen vatandaslar yardimci olmak için 112 Acil Yardim ekiplerini arayacagini söyledi.

Ibrahim A. bir anda yerden kalkarak, 112 Acil Yardim ekiplerini aramak isteyen vatandaslara tepki göstererek, sokak üzerinde bulunan yüksek gerilim hattina tirmanmaya basladi.

Vatandaslarin durumu bildirmesi üzerine olay yerine saglik, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Ekipler 1 saat boyunca dil döktü

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri direk altinda hava yastigi ile önlem alirken, polis ekipleri sahsi ikna etmeye çalisti. Bir polis memuru, itfaiye aracinin merdiveni ile sahsin yanina yaklasarak yaklasik 1 saat boyunca dil döktü. Polis ekiplerinden para isteyen sahis için belediye ekipleri gida kolileri getirildi.

Olay yerine gelen yardim kolilerine ragmen ikna edilemeyen sahislar için polis ekipleri aralarinda para topladi. Daha sonra paralari polis memurundan alan sahis, basin mensuplarina göstererek direkten indi. Merdiven ile direkten indirilen sahis, tepsisindeki simitleri de tirmandigi diregin yanina döktü. Daha sonra tepsisini alan sahis, yardim kolileri ile birlikte polis merkezine götürüldü.

Ayni yöntemle vatandaslardan para topladigi iddia edildi

Intihar girisiminde bulunan sahsin, gün içinde defalarca kendisini yere attiktan sonra sara hastasi oldugunu ve satacagi simitleri yere döküldügü için satamayacagini söyleyerek vatandaslardan para aldigi iddia edildi. Öte yandan, olayi gören vatandaslar ise ekiplerin ikna çalismalarini merakli gözlerle izledi. Bazi vatandaslar ise sahsi görüntüleyebilmek için cep telefonlarina sarildi. Vatandaslar cep telefonu ile polis ekiplerinin ikna etmek istedigi sahsi görüntülemek için birbirleriyle yaristi.
Kaynak: İHA