Filistin'in BM Daimi Temsilcisi Mansur Açiklamasi 'Gazze'nin Yeniden Insasi Için Kalici Bir Ateskes Olmali'

Filistin’in Birlesmis Milletler Daimi Gözlemcisi Riyad Mansur, Gazze’nin yeniden insasi için Filistin-Israil arasinda kalici bir ateskes olmasinin gerektigini açikladi.

Filistin'in BM Daimi Temsilcisi Mansur Açiklamasi 'Gazze'nin Yeniden Insasi Için Kalici Bir Ateskes Olmali'
Filistin’in Birlesmis Milletler Daimi Gözlemcisi Riyad Mansur, Gazze’deki duruma iliskin açiklama yapi. Mansur, "Bagisçi ülkelerin çogu, yeni bir saldiri dalgasinin olmayacagi garantisini almadan yeniden insa sürecini desteklemeye istekli degildir. ABD, Rusya, Avrupa Birligi ve BM dahil pek çok ülkenin siyasi katilimi olmadan, ateskesi sürdürmek zor olacak. Gazze’nin yeniden insasi için kalici bir ateskes olmali” ifadelerini kullandi.

Gazze Seridi’ne yönelik 11 gün süren ve 21 Mayis’ta Israil ve Hamas arasinda varilan ateskesin ardindan Israil saldirilari sona ermisti. Ancak, dün Kudüs’te bulunan Sam Kapisi’nda fanatik Yahudilerin bayrak yürüyüsü sirasinda Filistinliler ile çikan arbedenin ardindan Israil savas uçaklari ayin 16’sinda Gazze’yi vurmustu. Israil güçlerinin ateskese ragmen Gazze’de bulunan Hamas’a ait iki noktaya hava saldirisi düzenlemisti.
Kaynak: İHA