CHP'de Istifalar Devam Ediyor

Cumhuriyet halk partisi Istanbul milletvekili Saliha Sera Sütlü kadigil, “Ben bugün itibariyle, inandigim degerleri açikça ve yüksek sesle savunmak için, bu düzeni biraz düzeltmeye degil, tümden degistirmeye çalismak için, dünya görüsüme daha yakin gördügüm bir partiye, Türkiye Isçi Partisi’ne katiliyorum” dedi.

CHP'de Istifalar Devam Ediyor
Kadigil TBMM’de basin toplantisi düzenleyerek, partisinden istifa ettigini ve Türkiye Isçi Partisi’ne katildigini açikladi.

Kadigil, hayatinin en zor kararlarindan birini açiklayacagini söyleyerek, “Zor, çünkü bugün itibariyle çok sevdigim evimden, beni egitip bugünlere getiren partimden istifa etmis bulunuyorum. Havuz medyasindan arkadaslarin heyecanlanacagini tahmin ediyorum ama öncelikle sunu ifade edeyim, kimse bosuna sevinmesin. Çünkü agzimdan bunca yillik partime, yoldaslarima zarar verecek herhangi bir itham duyamayacaksiniz. Cumhuriyet Halk Partisi bana hayalini bile kurmadigim bir yol açti. Birçok yoldasimin teveccühüyle 3 dönem parti meclisi üyesi ve bir dönem milletvekili olarak onurlandirdi. Ne yaptiklarinizi ne bana ögrettiklerinizi unutmam mümkün. Bu karari alirken çok sevdigim ve kirmaktan çok korktugum için onlarca uykusuz gece geçirdigim birçok insan oldu. Beni siyasete bizzat sokan Sayin Kemal Kiliçdaroglu ve her bikma noktasina geldigimde sabirla dinleyip ögreterek siyasette tutan, ailemden ayri görmedigim sevgili Bülent Tezcan baskanim. Aysu, Gökçe, Suzi, Selin, Jale, Müzis, Gülizler ve ismini saymakla bitiremeyecegim, yillardir omuz omuza mücadele vermekten onur duydugum kiz kardeslerim” ifadelerini kullandi.

Kadigil, tüm ülkenin ekseni merkezin sagina dogru egildigini belirterek, kendisinin yol ayrimina geldigini hissettidigini ifade etti.

Kadigil, “Örgütlü kadin hareketinin hepimize ögrettikleri sayesinde yüzlestigim toplumsal cinsiyet esitsizligi üzerine yaptigim okumalar, gururla söylemeliyim ki beni azili bir feminist haline getirdi. Ve yine geç kalarak da olsa nitelikli bir sosyal demokrat olmak üzere çiktigim yol ise beni bir kez daha ne mutlu ki Denizlerin yoluna çikartti. Iste o yol, o ruh bugün bu mecliste temsil ediliyor. Ve artik Türkiye’nin ilk kadin genel baskaninin, Behice Boran’in partisinin meclis grubunu, ikisi biyikli üç erkege terk etmeye gönlüm razi gelmiyor. Iste ben bugün itibariyle, inandigim degerleri açikça ve yüksek sesle savunmak için, bu düzeni biraz düzeltmeye degil, tümden degistirmeye çalismak için, dünya görüsüme daha yakin gördügüm bir partiye, Türkiye Isçi Partisi’ne katiliyorum” dedi.

Kaynak: İHA