Sivas'tan Kisa Kisa

Sivas'in Ulas ilçesinde "TÜBITAK 4006 Bilim Fuari" sergisi açildi.

Sivas'tan Kisa Kisa
Ulas Çok Programli Anadolu Lisesi'ndeki serginin açilisini, Kaymakam Cengiz Nayman, Belediye Baskani Turan Ilbey ve Ilçe Milli Egitim Müdür Vekili Serhat Duman gerçeklestirdi.

Nayman ve beraberindekiler açilisin ardindan proje koordinatörlügünü Nihan Nergiz'in yaptigi Türkçe, edebiyat, cografya, fen, sosyal bilimler ve matematik alanlarinda 25 projeden olusan sergiyi gezdi.

Sergi hakkinda bilgi veren okul müdürü Ali Isikver, ögrencilerin ürettikleri bilimsel bilgileri arkadaslariyla paylasarak egitici, ögretici ve eglendirici bir ortam olusturmayi amaçladiklarini söyledi.

Nayman ve beraberindekiler daha sonra "Yunus Emre" konulu resim sergisinin açilisini yapti.

- Susehri'nde emniyet kemerinin önemi mobil simülasyon araci ile uygulamali anlatildi

Susehri ilçesinde, polis ekipleri yaptiklari kontrollerde emniyet kemeri takmayan sürücülere, emniyet kemerinin önemini mobil simülasyon aracinda uygulamali anlatti.

Ilçe Emniyet Müdürü Erkin Kürk, polislerle birlikte Sivas Caddesi eski Hükümet Konagi önünde emniyet kemeri denetimi yapti.

Sürücülere emniyet kemeri kullaniminin önemi anlatan ekipler, emniyet kemeri takmamanin bir kaza aninda sürücülere ve yolculara verebilecegi agir zararlarin önemine vurgu yapti.

Ekipler, emniyet kemeri takmayan bazi sürücüleri ise mobil simülasyon aracina bindirerek, emniyet kemerinin önemine dikkati çekti.

Simülasyon aracina binen vatandaslardan Kadir Güleç, insanin basina bazi seyler gelmeden neyin zararli oldugunu anlayamadigini belirterek, "30 yildir soförlük yapiyorum, ilk defa simülasyonda da olsa bir kaza ani yasadim. Gerçegi daha farkli olabilir. Bu bile insani tedirgin ettigine göre, herkesin emniyet kemeri takmaya önem vermesi gerektigini bir daha anladim." dedi.

Kaynak: AA