Hak-Is Genel Baskan Vekili Yildiz, Kamu Isçisinin Zam Görüsmelerinden Umutlu Açiklamasi

'Kamu Çerçeve Protokolü'nün yakinda, basarili sekilde hayata geçecegine inaniyorum. Sosyal diyalog çerçevesinde ilgili taraflar olarak bunu basaracagimizi düsünüyorum'

Hak-Is Genel Baskan Vekili Yildiz, Kamu Isçisinin Zam Görüsmelerinden Umutlu Açiklamasi
Hak-Is Genel Baskan Vekili Osman Yildiz, kamudaki 700 binden fazla isçinin ücretlerine 2021-2022 yillarinda yapilacak zammin belirlenecegi toplu is sözlesmesi görüsmelerine dair, "Kamu Çerçeve Protokolü'nün yakinda, basarili sekilde hayata geçecegine inaniyorum. Sosyal diyalog çerçevesinde ilgili taraflar olarak bunu basaracagimizi düsünüyorum." dedi.

Yildiz, Hak-Is'in Avrupa Birligi Erasmus+ programi kapsaminda yürüttügü, "Genç Kadin Emekçilerin Yaygin Ögrenme Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi" kapsaminda Konfederasyon Genel Merkezinde düzenlenen toplantiya katildi.

Sendikal hareketin geleceginin kadin ve gençlerin katilimiyla güçlenecegini ifade eden Yildiz, söyle konustu:

"Gençlerin sendikal harekete kazandirilmasi gelecekteki modern toplum, sivil toplum ve demokratik toplum için son derece önemli. Biz daha çok kadini, genci, engelliyi ve toplumun daha birçok kesimini sendikal harekete kazandirdigimiz zaman ülkemize seviye atlatmis olacagiz. Sendikal hareket bu kadar önemli. Sendikal hareket sadece bir sivil toplum anlayisi degil, aslinda örgütlülügü ve gücü itibariyla sivil topluma da öncülük eden bir konumda bulunuyor. Bunun için biz sendikal harekete her kimi kazandirirsak bir seviye atlatiyoruz."

- "Taserondan kadroya geçenler konusunda yeni bir asamadayiz"

Görüsmeleri devam eden 2021 Yili Kamu Toplu Is Sözlesmeleri Çerçeve Protokolü'ne de deginen Yildiz, su ifadeleri kullandi:

"Kamudaki taseron sorununu örgütlenerek, mücadele ederek çözdük. Belirli bir noktaya gelen bu konuda, simdi yeni bir asamadayiz. Kamu Çerçeve Protokolü içerisinde bu kapsamdaki arkadaslarimizin mevcut sorunlarini çözecek, yeni bir süreci baslatmis olacagiz. Kamu Çerçeve Protokolü'nün yakinda, basarili sekilde hayata geçecegine inaniyorum. Sosyal diyalog çerçevesinde ilgili taraflar olarak bunu basaracagimizi düsünüyorum."

Hak-Is Genel Sekreteri Eda Güner, Ankara Yildirim Beyazit Üniversitesi Ögretim Görevlisi Doç. Dr. Ahmet Saritas'in katildigi toplantida, Uluslararasi Sendikalar Konfederasyonu (ITUC)-AP Gençlik Sekreteri Dr. Syed Pasha da çevrim içi yer aldi.

Toplantiya, Uluslararasi Çalisma Örgütü (ILO), Milli Egitim Bakanligi, ISKUR ve TISK basta olmak üzere ulusal ve uluslararasi sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri de katildi.
Kaynak: AA