Gençlik Kamplari Coskuyla Basladi

Türkiye’nin dört bir yanindan gelen farkli kültürlerin bulusma noktasi olan yaz gençlik kamplari basladi. Yeni arkadasliklar edinen gençler bir yandan spor yaparken bir yandan da sosyal ve kültürel etkinliklerle arkadasliklarini pekistiriyor.

Gençlik Kamplari Coskuyla Basladi
Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan düzenlenen gençlik kamplarindan biri olan Manisa Gençlik ve Spor Il Müdürlügüne bagli Sehzadeler Kirkagaç Gençlik ve Izcilik Doga Kampi, ilk misafirlerini agirladi. Kampa Samsun, Sinop, Hatay ve Sanliurfa’dan 18-22 yas arasi 120 erkek ögrenci katiliyor.

Gençler doga ile iç içe

Bir hafta sürecek kamp, pandemi kurallarina uygun sekilde düzenlenirken, 30 gençlik lideri tarafindan hazirlanan aktiviteler, gençlere unutulmaz günler yasatiyor. Gençler, muhtesem bir doga güzelligi esliginde hem kaynasiyor hem de eglenerek ögreniyor. Program kapsaminda Gençler Soma Maden Sehitligini ziyaret ederek maden sehitleri için dua ederken, ardindan Obasya, tarihi Sultan Camii, Muradiye Camii, Tip Müzesi, Mevlevihane ve Sehzadeler Parki gezme firsati buldu. Manisa’nin tarihini ve kültürel degerlerini de tanima ve görme firsatini bulan gençler, gezi esnasinda bol bol hatira fotografi çekildi.

Kampta voleybol, basketbol, okçuluk, bisiklet, halkoyunlari, el sanatlari, müzik, yüzme, paintball, futbol, matrak, masatenisi, sokak oyunlari, aktiviteleriyle vakit geçiren gençler, çok iyi bir kamp geçirdiklerini belirterek, Gençlik ve Spor Bakanligina tesekkür ettiler.

"Gençlerimiz ikinci evlerinde gibiler"

Manisa Gençlik ve Spor Il Müdürü Yunus Öztürk, Sehzadeler Kirkagaç Gençlik ve Izcilik Doga Kampi tesisinin Türkiye’nin önde gelen kamp bölgesinden biri oldugunu belirterek, burada farkli dönemlerde binlerce genci agirlamaktan memnuniyet duyduklarini söyledi.

Ülkenin dört bir yanindan gelen gençlerin Manisa’dan güzel anilarla ayrildigini sözlerine ekleyen Öztürk, "Sehrimizde agirladigimiz her bir gencimiz bizlere emanet. Aile ortaminda kamp geçiriyorlar ve burayi ikinci evleri gibi görüyorlar. Bakanligimiz bünyesindeki tüm tesislerimiz, gençlerimize ve çocuklarimiza aittir. Onlarin ahlakli ve ülkesini seven bireyler olmalarini saglamak, donanimli yetismelerine katkida bulunmak görevimiz. Tüm gençlerimizi gençlik kamplarina bekliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA